Христо Янев дебютира с точка срещу Локо Пловдив, изкараха Петър Занев с линейка след тежка контузия

18:36
Христо Янев дебютира с точка срещу Локо Пловдив, изкараха Петър Занев с линейка след тежка контузия

Oтборите на Пирин (Благоевград) и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 0:0 в двубой от 16-ия кръг на efbet Лига. Дебют начело на "орлетата" направи Христо Янев, който смени на треньорския пост Красимир Петров.

Първата интересна ситуация в двубоя дойде в седмата минута. Андрей Йорданов се откъсна по лявото крило, след което беше съборен в наказателното поле. "Орлетата" имаха претенции за дузпа, но се оказа, че атакуващият футболист на домакините е бил в положение на засада.

В 21-ата минута Луан стреля с глава след корнер, но над вратата на Янко Георгиев.

Домакините отговориха с неточен изстрел на Николай Бодуров. Опитът му обаче бе твърде неточен, за да затрудни стража на Локомотив.

В края на първата част "орлетата" направиха много сериозен пропуск. Нападателят на тима Станислав Костов бе изведен сам срещу Динко Хоркаш. Опитният стрелец обаче стреля покрай вратата.

В 61-ата минута Джовани отправи страхотен удар от фал. Вратарят на домакините Максим Ковальов изби кълбото с върха на пръстите си, след което топката докосна и гредата, за да излезе в корнер. Секунди по-късно стражът отново трябваше да се намесва решително. Александър Василев отправи коварен удар по земя, но Ковальов се справи.

В 77-ата минута Радослав Цонев центрира отлично от корнер на втора греда, където бе оставен непокрит Николай Бодуров. Капитанът отправи удар с глава, но Динко Хоркаш се справи със ситуацията. 

В 83-ата минута Петър Занев пострада сериозно. Опитният бранител удари много лошо главата си в земята при единоборство с футболист на "смърфовете". На терена пристигна и линейка, която веднага го откара към болницата.

В 92-ата минута Максим Ковальов се отличи за пореден път със спасяване. Гостите изпълниха корнер, от който се получи разбъркване, а Тодор Павлов отклони, но стражът запази мрежата си суха. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка. 

По този начин Пирин събра актив от 9 точки, което ги оставя на 15-о място във временното класиране. Локомотив (Пловдив) пък вече има 30 пункта. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация