Дешан категоричен: Който е контузен, остава у дома

18:13
Дешан категоричен: Който е контузен, остава у дома

Селекционерът на Франция Дидие Дешан беше категоричен, че на Мондиала няма да вземе нито един футболист, който не е напълно здрав още за първата среща. Играчи като Майк Менян, Пол Погба и Рафаел Варан не са сигурни на 100 процента заради различни травми, като медиите допускат, че е възможно някой да бъде включен в групата с идеята в течение на шампионата да заиграе, когато вече ще е здрав.

“Никакъв шанс - ясен беше Дешан пред Brut. - И преди съм казвал, че не отивам на голям форум с контузен играч в тима. Да вземеш на такова първенство състезатели, които не са напълно възстановени, означава, че трябва да се подхожда крайно внимателно. Това пък ангажира допълнително медицинския щаб, който трябва да се грижи и за здравите футболисти”.

“Има си важни условия - продължи селекционерът на световните шампиони. - Първото е всички да са здрави, като това не подлежи на дискусия. След това ще се преценява въз основа на спортно-техническата форма на играча - колко дълго е бил аут, колко мача е изиграл преди Мондиала и т.н. И третото условие при избора ми е свързан с това каква е конкуренцията за дадения пост, на който този състезател действа”.

Със сигурност за Катар няма да пътува Н’Голо Канте, чиято контузия е сериозна.

Французите започват участието си на 22 ноември с мач срещу Австралия, а останалите съперници в групата са Дания и Тунис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация