ПСЖ унижи Макаби Хайфа насред Париж

00:30
ПСЖ унижи Макаби Хайфа насред Париж

Пaри Сен Жермен поднесе истински празник за своите фенове и разгроми със 7:2 гостуващия Макаби Хайфа в двубой от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. По този начин парижани си гарантираха класирането в следващата фаза на турнира през пролетта. Килиан Мбапе (32’, 64’), Лионел Меси (19’, 45’), Неймар (35’), Карлос Солер (84’) и автогол на Шон Голдберг (67’) вкараха попаденията, а особено звездното трио в нападение истински се забавляваха в днешната среща.

Първият много добър шанс за домакините се откри в 9-ата минута, когато Фабиан Руис стигна до една топка в наказателното поле, но изстрелът му премина покрай гредата.

Домакините излязоха напред в 18-ата минута, когато отново Руис се озова с топката в наказателното поле, подаде към Килиан Мбапе, който положи много усилия да се пребори за топката, след което подаде към Лионел Меси, който оставен напълно свободен нямаше проблем да завърши за 1:0.

Домакинтие логично продължиха да налагат натиск над своя противник и успяха да удвоят резултата малко след изминаването на половин час игра, когато страхотна комбинация между Неймар и Мбапе в крайна сметка прати топката в краката на последния и той почти идентичен удар с този на Меси удвои за 2:0.

Само няколко минути парижани отново осъществиха нова отлична бърза атака, Меси прати топката малко пред себе си към Неймар, който вече бе набрал скорост, и бразилеца с десния крак прати топката в мрежата за 3:0.

Играчите на Макаби все пак успяха донякъде да се върнат в мача три минути по-късно, когато Абдулай Сек засече едно центриране от статично положение и намали на 3:1.

Парижани обаче нямаха намерение да намаляват темпото и в последната минута на полувремето изградиха поредна изключителна комбинация между няколко играчи в предни позиции, за да стигне в крайна сметка отново топката до Меси около дъгата, а той с нисък удар по тревата преодоля отново Джош Коен за 4:1.

Играчите на Макаби (Хайфа) успяха да достигнат до ново попадение в 50-ата минута след корнер, когато защитата на домакините сякаш не бе достатъчно съсредоточена и позволи на няколко играчи на израелския тим да отиграят с глава, за да може в крайна сметка отново Абдулай Сек да се разпише за втори път.

Домакините се забавляваха на терена и в 64-ата минута Килиан Мбапе отново получи великолепно подаване в наказателното поле и с прецизен удар с десния крак покачи на 5:2. Само три минути по-късно парижани отбелязаха шесто попадение на своята сметка, когато един пас към Неймар бе пресечен от бранител, но топката отиде в собствената му врата за 6:2.

Нещата за Макаби (Хайфа) станаха наистина трагични в 85-ата минута, когато Карлос Солер получи на границата на наказателното поле и удар по земя покачи на 7:2.

По този начин Пари Сен Жермен събра 11 точки и продължава да е водач в групата, а след днешните резултати вече си подсигури класирането в следващата фаза. В последния двубой от групата парижани ще трябва да гостуват на Ювентус. Макаби (Хайфа) е последен с 3 точки, но все още има теоритични шансове да измести Ювентус от третата позиция и да достигне учестие в Лига Европа след нова година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация