Бенфика и Юве изиграха мач за историята, но "старата госпожа" отново е на губещата страна

00:19
Бенфика и Юве изиграха мач за историята, но "старата госпожа" отново е на губещата страна

Ювентус загуби с 4:3 решителното за тима гостуване на Бенфика и по този начин отпадна и на теория от Шампионската лига. Домакините изиграха поредния си слаб мач в турнира, особено до почивката, макар през втората част да вдигнаха оборотите и в крайна сметка да бяха близо дори до изравняване на резултата. Попаденията за “орлите” бяха дело на Антонио Силва (17’), Жоао Марио (28’ дузпа) и Рафа Силва (35’, 51’), а за италианският тим точни бяха Мойс Кийн (21’), Аркадиуш Милик (77’) и Уестън Маккени (79’).

Домакините започнаха двубоя много добре и владееха инициативата. В 11-ата минута груба грешка в отбраната на гостите позволи на Гонсало Рамош да поеме една топка, но изстрелът му премина покрай дясната греда на Шчесни.

Натискът на домакините даде резултат в 17-ата минута, когато “орлите” изпълниха късо корнер, а последвалото центриране бе засечено от 18-годишния Антонио Силва, който прати топката в мрежата за 1:0.

Играчите на Ювентус успяха да отговорят с бързо попадение в 22-ата минута на Душан Влахович, който се възползва от отклоняване на топката отново след корнер. Ситуацията обаче бе детайлно прегледана с ВАР заради много съмнения за засада на Мойс Кийн, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

Нова сериозна грешка в отбрана допусна Куадрадо в 26-ата минута, когато игра с ръка в едно единоборство в пеналтерията и съдията посочи бялата точка. Жоао Марио застана зад топката и отбеляза за 2:1.

Веднага след попадение играчите на Масимилиано Алегри опитаха да изнесат играта в малко по-предни позиции. Именно това доведе и до едно добро отнемане от страна на домакините в средата на терена, след което Жоао Марио напредна и центрира, в наказателното поле Рафа Силва с красиво изпълнение с пета се разписа за 3:1.

На почивката Алегри направи една промяна и пусна Аркадиуш Милик на мястото на Мойс Кийн. Въпреки тази промяна домакините нанесоха нов удар 51-ата минута, когато отново грешка при изнасянето на топката доведе до бърз пас в предни позиции към Рафа Силва, който елегантно прехвърли Шчесни.

Играчите на Бенфика бяха много близо до пето попадение в 75-ата минута, когато отново осъществиха една от типичните си за мача много бързи атаки, Жоао Марио центрира отлично, но Рафа Силва пропусна отлична възможност за хеттрик.

Още в ответната атака появилият се като резерва Самюел Илинг-Джуниър центрира отляво и Милик без замисляне прати топката в мрежата за 4:2. Само две минути след това ново центриране отляво доведе до суматоха в наказателното поле на “орлите”, а там най-съобразителен се оказа Уестън Маккени, който успя да отбележи за 4:3.

В 86-ата минута Рафа Силва пое една топка изчистена след корнер пред вратата на домакините, напредна по страхотен начин с дрибъл и в крайна сметка излезе сам срещу Шчесни, но прати топката в гредата и пропусна отлично положение да реши двубоя.

Играчите на Ювентус пропуснаха нова добра възможност за изравняване на резултата в 89-ата минута, когато поредното центриране отляво свари неподготвени бранителите на домакините и Матиас Соуле успя да стреля, но за радост на момчетата на Роджер Шмит топката премина покрай лявата греда.

С тази победа Бенфика събра 11 точки и си гарантира участие и във фазата на елиминациите в Шампионската лига на пролет. От своя страна Ювентус продължава да заема третото място в групата с 3 точки, колкото има и Макаби (Хайфа), но в последната среща ще трябва да приемат лидера ПСЖ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация