Успешно гостуване в Австрия за Челси

21:49
Успешно гостуване в Австрия за Челси

Челси нанесе първо поражение на РБ Залцбург в тазгодишното издание на Шампионската лига и надделя с 2:1 в гостуването си на “Ред Бул Арена”. Двете попадения за “сините” бяха дело на Матео Ковачич (23’) и Кай Хаверц (64’), а за домакините точен бе Чуквубуике Адаму (49’). Това бе и първа домакинска загуба за австрийския тим в евротурнирите от около почти две години. Греъм Поттър пък продължава да няма загуба като наставник на лондончани вече в 9 срещи, след като пое тима.

Двубоят започна с ранна грешка на Бернардо от състава на домакините, който върна слабо към вратаря, но Филип Кьон успя да излезе навреме и да изчисти пред устремилия се към топката Кай Хаверц.

Нещо подобно се случи и на обратната страна на игралното поле в 10-ата минута, когато Кепа Арисабалага сгреши подаване към Кристиан Пулишич, който бе изпреварен, топката отиде в Ноа Окафор, но той стигна само до корнер с отиграването си.

В следващите минути нещата се успокоиха на терена, за да се стигне до 23-ата минута, когато една лошо изчистена топка в наказателното поле на домакините бе посрещната на границата от Матео Ковачич, който без забавяне я прати в горния десен ъгъл за 1:0.

Играчите на Греъм Потър бяха много близо до второ попадение само две минути по-късно след изпълнение на корнер, когато Обамеянг стреля опасно с глава, но Кьон спаси. Те пропуснаха нова великолепна възможност в 32-ата минута, когато бърза контраатака остави габонския нападател сам срещу стража на домакините, но той отново не успя да се разпише. Отново Кьон трябваше да се намесва няколко минути по-късно, когато Хаверц стреля опасно с глава.

Домакините започнаха амбицирано в началото на втората част. Още в 46-ата минута те достигнаха до разбъркване в наказателното поле и искаха дузпа за нарушение на голмайстора Ковачич, но такава не бе отсъдена. Малко след това те осъществиха великолепна контраатака, Нова Окафор бе намерен вляво, той напредна и прати прецизно подаване около точката за дузпа, където Чуквубуке Адаму, който се разписа за 1:1.

В следващите няколко минути Челси отново вдигнах оборотите и играчите в синьо създадоха няколко опасни положения пред вратата на домакините, а Обамеянг отново се отличи с пропуск от отлична позиция.

Нещата постепенно отново сякаш се успокоиха и точно тогава футболистите на Греъм Потър отново успяха да достигнат до нова преднина в 64-ата минута, когато Кристиан Пулишич направи добър пробив, събра няколко играчи около себе си, след което пусна към Хавец, а той със страхотен изстрел от границата на наказателното поле за втори път остави вратаря на домакините неспособен да реагира и се разписа за 2:1.

Само няколко минути по-късно домакините отново бяха близо до изравняване на резултата, но Кепа Арисабалага се справи отлично и спаси много опасен удар на появилия се като резерва Бенямин Шешко. В последните минути на двубоя отново испанският вратар трябваше да се намесва след удар на Амар Дедич, но съумя да запази преднината на своя тим.

С тази трета поредна победа Челси събра 10 точки и си гарантира участието във фазата на елиминациите в турнира следващата пролет. РБ Залцбург пък има 6 точки и продължава да запазва шансове също да премине в следващата фаза, но в последния си двубой ще има трудната задача да гостува на Милан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация