Ураганът "Барселона" мина и през Атлетик Билбао

00:12
Ураганът "Барселона" мина и през Атлетик Билбао

Барселона постигна втора поредна убедителна победа на "Камп Ноу", след като разби Атлетик Билбао с 4:0. Усман Дембеле изигра много силен мач и се отличи с гол и 3 асистенци. Французинът откри резултата в 12-ата минута, а шест минути по-късно подаде на Сержи Роберто за втория гол. Роберт Левандовски не пропусна да се разпише и каталунците имаха аванс от три попадения в 22-ата минута. Резервата Феран Торес вкара в 73-ата минута.

Каталунците спечелиха с 4:0 за втори пореден път срещу Атлетик. Те остават без допуснат гол на "Камп Ноу" от началото на сезона в Ла Лига. Барса отново скъси преднината на лидера Реал Мадрид на 3 точки, е в сряда играчите на Чави ги чака решителен сблъсък с Байерн в Шампионската лига.

Каталунцитe контролираха събитията на терена от самото начало и след няколко опита стигнаха до гол при първата си добра възможност. В 12-ата минута Дембеле нанесе хубав удар от дистанция. Вратарят се намеси отлично, но топката отиде в Левандовски, който центрира, а Дембеле бе напреднал, за да засече кълбото с глава и да открие резултата.

Французинът бе много активен и създаваше проблеми на защитата на съперника. В 18-ата минута той изведе Сержио Роберто, чийто изстрел бе отклонен и топката се озова за втори път в мрежата на Унай Симон. Наказателната акция на домакините продължи и до средата на първата част Барса вече имаше аванс от три гола. Дембеле проби и намери Левандовски в наказателното поле. Полякът великолепно се завъртя и отбеляза 12-ия си гол в Ла Лига за този сезон.

След половин час игра Гави получи контузия, след като бе ударен в бедрото от Дани Гарсия. При тази преднина на каталунците Чави нямаше смисъл да рискува и веднага го извади, като пусна Франк Кесие на негово място. Бившият играч на Милан можеше бързо да се разпише, след като Сержи Роберто го намери в наказателното поле. Кесие обаче не успя да отправи точен удар. 

Барселона имаше тотален контрол и продължаваше да създава положения, но вече не бързаше. Към края на полувремето Атлетик получи възможност да играе малко повече с топката и стигна до удар, който не затрудни Тер Стеген. След почивката каталунците продължиха да доминират и в 54-ата минута бяха близо до нов гол. Сержи Роберто проби отдясно и опита да намери Педри, който бе пред опразнената врата. Дани Гарсия успя да избие пред него, но топката се удари в халфа на домакините и след това срещна гредата.

След около час игра Чави извърши тройна смяна и извади Левандовски, за да го пази за мача с Байерн следващата седмица. В играя се появи Ансу Фати, който малко по-късно имаше шанс да се разпише, но стреля над вратата. Друга резерва бе Феран Торес, който в 73-ата минута отбеляза четвъртия гол в мача. Той получи подаване от Дембеле, за когото това бе трета асистенция.

Гостите от Билбао с нищо не затрудняваха Барса бяха тотално надиграни. Каталунците намалиха темпото през второто полувреме, но не чак толкова. Те владееха топката и използваха възможностите си да атакуват. Лоша новина за Чави дойде седем минути преди края, когато Сержи Роберто, който изигра много силен мач, получи контузия в ръката и трябваше да напусне. Две минути преди края Тер Стеген допусна грешка, топката му бе открадната в наказателното поле и се наложи бранители на Барса на два пъти да избиват от голлинията след удари към вратата.

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИК БИЛБАО 4:0

1:0 - Дембеле 12'
2:0 - Сержи Роберто 18'
3:0 - Левандовски 22'
4:0 - Феран Торес 73'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация