Лудогорец се разминал с Бентеке през 2011 година

07:24
Лудогорец се разминал с Бентеке през 2011 година

Бившият футболист на Ливърпул и звезда на Висшата лига Кристиан Бентеке е бил пред трансфер в Лудогорец през 2011 година. Това разкри пред „Тема Спорт“ експрезидентът на Спартак (Варна) и футболен мениджър Николай Ишков. От около година насам актьорът и продуцент отново се върна в посредническата си роля, като е агент на едни от най-обещаващите родни футболисти. 


„Амплоато на футболен мениджър го играя, откакто съм взел лиценз в далечната вече 2005 година. Но след това се бях отказал. Ние докарахме в Черноморец (Бургас) Хамрун Жагурта-Жужу, който направи фурор у нас, както и Жереми Фо-Поре, който после игра в ЦСКА. Това бяха едни от първите френски футболисти, дошли в нашето първенство. После на „Армията“ бях докарал Игор Митревски, национал на Македония, който в Спартак (Москва) си партнираше с емблематичния сръбски защитник на Манчестър Юнайтед Неманя Видич”, разказа Ишков. 


През 2011 година, когато Лудогорец влезе в А група, в Разград дойде младежкият национал на Белгия Кристиан Кабаселе. Тогава клубът беше отишъл много надалеч и освен него, искаха да купят и друг местен нападател – Кристиан Бентеке от Стандард (Лиеж). С Методи Томанов прекарахме 30 дни в Белгия за да разговаряме с хората, които бяха набелязали от Юпилер Лигата. За Бентеке Лудогорец даваше 700 000 евро, а неговият мениджър, който беше от турски произход, но живееше в Белгия, заяви, че за да стане трансферът, трябва да се платят 1 500 000 евро, тъй като играчът има голям потенциал. Но явно Лудогорец като новак в елита все още не беше подготвен за толкова големи инвестиции. А Кабаселе го взехме на почти символична цена от Юпен”, припомни си Николай Ишков. 


“Но когато реализираш добри футболисти навън, а не ти плащат комисионните, се отказваш. Например благодарение на мен и мой партньор Володя Коев, с когото работихме тогава, Иван Иванов и Иван Стоянов преминаха от ЦСКА в руския Алания (Владикавказ). До ден днешен си чакаме комисионните. Имаме и договори, но уви. И в един момент си казах „за какво са тези напразни усилия“. 


Така се стигна до миналата година, когато съвсем случайно по линия на едно съседско дете и още едно талантливо момче се завърнах в тази роля. Те ме познаваха, знаят, че съм се занимавал с футбол преди и така започнах да им помагам. В последствие взех да разширявам дейността, но се занимавам изцяло с млади таланти до 21 години. Разбира се, консултираме играчи до около 25 години, но гледам да не се ангажирам много-много, за да мога да концентрирам усилията си. Ние сме малка бутикова фирма, която е като семейство и обслужва интересите на около десетина клиенти, които имаме на този етап“, заяви Ишков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация