Ливърпул надделя в здравата битка с Уест Хям (видео)

23:46
Ливърпул надделя в здравата битка с Уест Хям (видео)

Ливърпул постигна трета поредна победа във всички турнири, след като надделя с 1:0 над Уест Хям Юнайтед на "Анфийлд" в двубой от 12-ия кръг на Премиър лийг. След този успех мърсисайдци се изкачиха на седмо място, като са на четири точки зад отбора на Челси, който в момента е четвърти. След страхотното представяне в дербито с Манчестър Сити преди няколко дни тимът на Юрген Клоп изигра добро първо полувреме, в което Дарвин Нунес (22') се разписа, удари веднъж гредата, а и Фабиански изби два опасни негови удара. Салах също пропиля добри шансове за домакините. В самия край на първото полувреме пък Алисон Бекер спаси дузпа на Джаръд Боуен. След почивката "червените" свалиха значително темпото и двубоят бе доста равностоен, но в крайна сметка резултатът от първото полувреме се запази. Така Ливърпул записа втори пореден успех с чиста мрежа във Висшата лига.

Юрген Клоп направи пет промени от дербито с шампионите. Александър-Арнолд и Костас Цимикас се завърнаха по двата фланга на отбраната, като Милнър и Робъртсън им отстъпиха местата си. Джордан Хендерсън и Фабио Карвальо замениха съответно Фабиньо и Харви Елиът. Дарвин Нунес започна за сметка на контузения Диого Жота.

Дейвид Мойс пък предприе три корекции. Флин Даунс започна за първи път като титуляр в Премиър лийг. Той замени Емерсон. Зума пък стартира вместо Цоуфал, а Пабло Форналс бе част от нападателното трио за сметка на Пакета, който не бе в групата.

Домакините имаха доста сериозно преимущество през първата част, като фигурата, която бе в центъра на най-интересните събития, бе Дарвин Нунес. Уругваецът отправи зрелищен удар в 15-ата минута, но Фабиански изби над вратата си. В 22-рата минута Нунес откри резултата, след като засече с глава много добро центриране на Цимикас отляво. Топката тупна в земята и влезе в далечния ъгъл за 1:0. Само две минути след това новият нападател на Ливърпул оправи нов опасен изстрел, но Фабиански изби. В 40-ата минута пък удар на Нунес от границата на наказателното поле срещна дясната греда на вратата на гостите. 

Мохамед Салах също не успя да завърши няколко добри шанса, които се откриха пред него. 

При цялото превъзходство на Ливърпул обаче Уест Хям можеше да изравни в самия край на първото полувреме, когато след намесата на ВАР гостите получиха дузпа за нарушение на Гомес срещу Боуен. Самият Боуен изпълни лошо 11-метровия наказателен удар и Алисон спаси удара му от бялата точка, съхранявайки аванса на домакините.

Второто полувреме започна доста по-спокойно. В 57-ата минута Клоп направи тройна смяна - Нунес, Тиаго и Карвальо отстъпиха местата си на Елиът, Фабиньо и Джоунс.

Ливърпул обаче продължи да играе пестеливо след почивката, а Уест Хям започна да владее доста повече топката. В 70-ата минута лондончани стигнаха до много добра възможност, след като Банрама бе оставен сам на далечната греда и засече дълбоко центриране на Райс. Ударът му обаче отиде право в ръцете на Алисон.

Пет минути след това Ливърпул пък можеше да удвои аванса си. Корнер пред вратата на гостите създаде суматоха в наказателното им поле, Ван Дайк се размина с топката, Фабиански изби опит за удар на Фирмино, а след това Къртис Джоунс стреля, но след рикошет топката премина над вратата.

Малко по-късно Зума имаше късмет, че не си отбеляза автогол, след като в опита си да пресече ниско центриране на Хендерсън отдясно насочи топката към горния ъгъл на вратата на Фабиански, но за негов късмет кълбото "кацна" върху напречната греда.

В 87-ата минута Уест Хям можеше да накаже пасивността на Ливърпул през второто полувреме. Бенрама проби отляво и намери Боуен в наказателното поле. Той пусна настрани към Соучек, който от няколко метра трябваше да прати топката във вратата, но Милнър в последния момент се намеси и отклони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация