Наградиха Деян Христов за играч на 10-я кръг

13:39
Наградиха Деян Христов за играч на 10-я кръг
Футболистът на Сливен Деян Христов получи наградата си за футболист на десетия кръг на "А" група. 12 от 23 специалисти дадоха гласа си в анкетата на вестник "Футбол" за нападателя, който отбеляза два гола при победата на тима си над Локомотив в Пловдив с 2:1.

Седем са гласовете за Исмаил Иса, които вкара два от головете за разгромната победа на Локомотив Мездра над Пирин с 4:0. Четири гласа има Костадин Дяков от Черноморец Бургас, който вкара едно попадение при успеха на своите над Ботев Пловдив с 2:0.

Христов, който миналата година бе голмайстор на "Б" група за отбора на Нафтекс, където игра като преотстъпен от Черноморец Бургас благодари на всички специалисти, гласували за него.

"Радвам се на този приз и не смятам, че той е случаен. Победата, която постигнахме срещу Локомотив бе много важна, но най-трудното предстои едва сега. Трябва да играем за победа във всеки мач до края, без значение срещу кого излизаме. Трябва да излезем от дупката, в която се намираме, защото мястото на Сливен е в горната част на таблицата", заяви Христов.

Младият офанзивен играч сподели и мнението си защо Сливен е изпаднал в криза.

"Напуснаха ни четирима ключови играчи. Ние сме млад тим, липсва ни рутина. Колективът все още се гради. Освен това и нямахме късмет, а това надявам се, ще се промени в бъдеще", каза Христов. Той обясни, че има договор със Сливен до лятото на 2011 година.

"Не знам защо Черноморец ме продаде - това може да питате Красимир Балъков. Аз бях голмайстор в "Б" група, а той дори не знаеше кой съм аз. На една тренировка събра мен и още няколко момчета. Започна разговора с въпрос как се казваме. След това обяви, че няма да сме нужни на тима. Истината е, че политиката на Черноморец е да залага на чужденци", допълни нападателят.

Той се съгласи с мнението, че легионерите в България трябва да са поне с класа над собствените кадри, а на този етап това не е така. Играчът си пожела да продължава с добрите изяви за Сливен и не изказа предпочитания към нито един от столичните грандове за евентуален трансфер.

"Зависи къде ще ме поискат. А може би след време ще съм готов и за трансфер в чужбина", завърши Христов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация