Манчестър Юнайтед не впечатли и срещу Нюкасъл (видео)

21:30
Манчестър Юнайтед не впечатли и срещу Нюкасъл (видео)

Манчестър Юнайтед и Нюкасъл завършиха наравно 0:0 в двубой от 11-ия кръг на Премиър лийг. Двата тима изиграха добър двубой и създадоха достатъчно на брой положения пред двамата вратари, но проблеми именно в завършващата фаза им попречиха да грабнат трите точки. Гостите оказаха по-сериозна съпротива през първата част, когато създадоха няколко отлични положения за гол на своята сметка, но след почивката сякаш силите им се изчерпаха и по-скоро изглеждаха доволни от равенството. За "червените дяволи" това бе едно не до там добро начало на тежка серия, тъй като през следващата седмица те ще трябва да се изправят срещу Тотнъм и Челси.

Точно преди двубоя на терена се появи и легендарният сър Алекс Фъргюсън, който поднесе плакети на Кристиано Роналдо за неговия гол номер 700 в кариерата му и Давид Де Хеа за неговия мач номер 500 с екипа на “червените дяволи”.

Домакините започнаха добре срещата и разиграваха почти безгрешно в първите няколко минути, но след това “свраките” се окопитиха и започнаха да пресират доста по-добре.

Първото интересно положение се получи в началото на двубоя, когато Санчо получи топка на левия фланг, напредна и пусна вдясно от себе си, след което топката се оказа във Фред, но той стреля встрани. Малко след това Калъм Уилсън опита да навлезе в наказателното поле, където бе блокиран от Рафаел Варан. При намесата на французина останаха съмнения за дузпа, но ситуацията бе прегледана с ВАР и решението на съдията не бе променено. В 13-ата минута Санчо отново стреля опасно, но неточно.

В 21-ата минута Фред препъна Жоелингтон пред наказателното поле и даде възможност на Киърън Трипиър да изпълни пряк свободен удар, което е и една от силните страни на бека, но той нацели стената. След това обаче топката бе върната в наказателното поле, а там именно Жоелингтон на два пъти последователно стреля с глава в гредата.

В 27-ата минута Роналдо бе изведен сам срещу Ник Попуп и опита да го прехвърли, но португалецът се оказа в засада. В 38-ата минута Санчо бе изведен от Бруно Фернандеш по фланга, той намери Антони в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Ник Поуп. Минута преди да изтече редовното време на първата част, отново бразилецът напредна добре отдясно и центрира опасно към непокрития Кристиано Роналдо, но той остана под топката. Именно бившето крило на Аякс бе в основата и на нов добър пробив в добавеното време, но отбраната на Нюкасъл се справи.

Футболистите на Еди Хау започнаха добре втората част и бяха близо до попадение в 47-ата минута, когато Фред загуби топката пред наказателното си поле, а Калъм Уилсън стреля покрай вратата. Макло след това Роналдо отбеляза при една ситуация, но португалецът се оказа в засада.

До куриозна ситуация се стигна в 49-ата минута, когато бе отсъдено нарушение в полза на “свраките” и Фабиан Шер побутна топката към Поуп, но в крайна сметка не стана ясно дали тя е в игра или не. От това се възползва Роналдо, който я взе и отбеляза, но съдията реши да върне играта и му показа жълт картон.

В 53-ата минута отново португалската звезда бе изведена в пеналтерията, където той бе съборен от Киърън Трипиър, но преглед на ситуацията с ВАР отсъди, че нарушение няма. Ново преразглеждане се наложи в 58-ата минута, когато Джейдън Санчо се строполи в наказателното поле при съприкосновение с Шон Лонгстаф, но отново решението бе в полза на гостите.

В 70-ата минута Кристиано Роналдо бе заменен от Маркъс Рашфорд, а португалската звезда не изглеждаше никак доволен от това, че напуска терена. В следващите минути двубоя стана доста физически и се насити с доста нарушения, които накъсваха играта. Домакините пропуснаха може би най-доброто си положение през втората част в 88-ата минута, когато Маркъс Рашфорд се оказа по перфектен начин зад гърба на отбраната и с първото си докосване елиминира Ник Поуп, който бе излязъл, за да пресече подаването, а след това пусна по земя в наказателното поле, но бразилецът пропусна.

Гостите оцеляха и в последните секунди на двубоя, когато наложиха много сериозен натиск, а Каземиро центрира перфектно към Рашфорд, който от няколко метра прати топката до гредата, но от външната страна.

С това равенство Манчестър Юнайтед запази петата си позиция с 16 точки от девет двубоя, а Нюкасъл е едно място по-надолу с 15 точки, но след 10 изиграни двубоя. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация