Ефектът "Греъм Потър" е налице, Челси надигра и Астън Вила (видео)

19:01
Ефектът "Греъм Потър" е налице, Челси надигра и Астън Вила (видео)

Впечатляващата серия на Греъм Потър начело на Челси продължи и в десетия кръг на английското първенство по футбол, след като "сините" се наложиха с 2:0 срещу Астън Вила като гости. Лондончаните са непобедени в шестте мача след смяната на Томас Тухел с бившия мениджър на Брайтън, а победата им в Бирмингам е пета поредна във всички турнири.

Тази неделя Челси получи помощ и от домакините си, след като Тайрън Мингс сгреши при опит да изчисти топката с глава и Мейсън Маунт откри резултата още в шестата минута.

Вила отговори добре и създаде няколко положения, но Кепа Арисабалага изнесе прекрасен мач на вратата на лондончаните и не допусна гол, включително при едно магическо спасяване срещу Дани Ингс. Челси пък си подсигури победата в 65-ата минута, когато Маунт преодоля Емилиано Мартинес и от пряксвободен удар.

Челси е четвърти в класирането с 19 точки и три повече от отбора на Манчестър Юнайтед, който днес завърши наравно 0:0 срещу Нюкасъл. "Червените дяволи" водят с точка пред "свраките", които продължават да заемат шестата позиция.

Нюкасъл създаде най-доброто положение в мача на "Олд Трафорд", но Жоелинтон удари две греди след удари с глава през първото полувреме. Кристиано Роналдо пък вкара топката два пъти в мрежата на гостите, но попаденията бяха отменени.

Саутхемптън и Уест Хем пък направиха равенство 1:1 в друг мач от кръга. Така "светците" останаха в зоната на изпадащите с осем точки, а "чуковете" се изкачиха на 11-о място пред Ливърпул.

Ромен Перо изведе Саутхемптън напред в резултата в 20-ата минута, а Деклан Райс изравни след близо час игра.

Първенство на Англия по футбол, мачове от 10-ия кръг:

Астън Вила - Челси - 0:2
Лийдс - Арсенал - играе се
Манчестър Юнайтед - Нюкасъл - 0:0
Саутхямптън - Уест Хям - 1:1
Ливърпул - Манчестър Сити

от събота:
Тотнъм - Евертън - 2:0
Лестър - Кристъл Палас - 0:0
Уулвърхямптън - Нотингам - 1:0
Фулъм - Борнемут - 2:2

от петък:
Брентфорд - Брайтън - 2:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация