Кризата в Юве се задълбочава, причината е Алегри

08:03
Кризата в Юве се задълбочава, причината е Алегри

Футболистите на Ювентус са все по-недоволни от работата на Масимилиано Алегри. Според информация на "Гадзета дело Спорт" отношенията между играчите и наставника са все по-обтегнати. Това не е никак добра новина преди предстоящото дерби с Торино през уикенда.


Алегри взе решение да изолира отбора и да организира лагер на базата в Континаса преди градския сблъсък с "биковете". Това бе продиктувано от загубата срещу Макаби Хайфа с 0:2 в Шампионската лига. Не всички футболисти обаче са съгласни с това решение и смятат, че от този лагер няма да има голяма полза. Все пак на този етап те запазват мълчание и никой не е влязъл в открита конфронтация с наставника.


Друг проблем в съблекалнята е, че футболистите искат от Алегри повече да говори с тях. Те смятат, че липсата на комуникация извън терена се пренася и по време на мачовете.


Някои от играчите не разбират решенията на специалиста при определяне на състава, тъй като Алегри не им дава логично обяснение за избора си и защо остават на пейката, което води до още повече напрежение.


Има недоволство и от тренировъчните методи на наставника. Играчите тичат много по време на тренировките, но с нисък интензитет. Футболистите се надяват Алегри и помощниците му да променят подхода си, ако искат да намерят правилния път за излизане от тежкото положение, вместо да бъдат събирани на лагер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация