Везенков продължава да доминира в Евролигата

00:48
Везенков продължава да доминира в Евролигата

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос регистрираха втората си поредна победа в Евролигата. Българският национал и неговият отбор надделяха над Жалгирис с 90:80 (18:21, 26:14, 23:23, 23:22) в двубой от втория кръг на най-комерсиалния клубен европейски турнир.

Така “червено-белите” излизат на първото място във временното класиране на надпреварата с актив от 2-0, като със същия баланс е и тимът на Монако, който заема втората позиция в таблицата. За Жалгирис това пък бе второ последователно поражение, като възпитаниците на Казис Максвитис са в дъното на колоната с актив от 0-2.

Везенков отново бе най-резултатен за Олимпиакос, като българинът записа страхотен дабъл-дабъл от 23 точки и 14 борби, към които добави 2 асистенции и 2 откраднати топки, оформяйки коефициент на полезно действие от 37 за 36 минути на терена като титуляр.

Везенков и компания имаха пълен контрол върху двубоя от втората четвърт нататък, като в края на третия период разликата между двата тима достигна двуцифрените размери при 67:56. До края на редовното време домакините от Пирея задържаха аванса си и заслужено се поздравиха с победата, без да срещнат особени проблеми със задържането на дистанцията.

От неговите съотборници с 16 точки и 5 борби завърши Мустафа Фал, Янулис Ларендзакис се разписа с 15 точки, а Томас Уолкъп приключи с 10 точки и 6 асистенции.

Игнас Браздейкис бе точен с 21 точки за отбора от Каунас. Кийнън Еванс реализира още 14 точки, Тайлър Кавано се отчете с 12 точки и 7 борби, а Роландс Шмитс финишира с 10 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари