Виктор Генев: Бихме Своге, но идва Мездра

11:13
Виктор Генев: Бихме Своге, но идва Мездра
Виктор Генев е един от играчите от новата генерация в Левски. За него на Герена се говори като за "нашето момче", тъй като е от школата на клуба. Защитникът е един от малкото юноши на сините, които успяха да се преборят за място в първия тим. Вчера Генев навърши 21 години. Той даде интервю за "7 дни спорт" преди следобедната тренировка на сините. Вижте какво каза младият защитник в компанията на Бойко Димитров.

- Успяхте да победите Спортист в Своге, а отборът започна като че ли да излиза от кризата. Какво е мнението ви за мача?

- Като цяло това беше много важен мач, който трябваше да спечелим след тази поредица, в която нямаме нито една победа. Много здрав мач стана. В интерес на истината Спортист игра с десет души в отбрана, но въпреки това ни затрудни много. Важното е, че накрая ги победихме. Мисля, че като цяло играхме добре.

- Имаше обаче главозамайващи обрати в резултата. Своге поведе, вие обърнахте резултата, след това те изравниха от дузпа, за да се стигне до победния гол в края. Защо се получи така, че трябваше да гоните победата в последните минути, при това срещу Своге?

- Вижте, получи се нещо като в предишните мачове. Ние играем през цялото време с топката, водим играта, и в един момент отзад става някаква грешка и ни вкарват гол.Това се случи в 5-ата минута на мача. За щастие всичко завърши хубаво за нас.

- Сложихте край на два месеца без спечелен мач. Тежко ли ви се отрази периодът, в който не успявахте да победите?

- Да, тежко беше. Но как да се чувстваш, като не можеш да спечелиш и един мач близо два месеца. Влияе и на самочувствието, и на всичко.

- Мислите ли, че след тази победа Левски ще започне да печели отново?

- Надявам се, това е хубав старт като за начало. Сега имаме много важен мач в събота, който трябва да спечелим. Ако спечелим с добър резултат, според мен ще тръгнат нещата.

- Казвате "важен мач", а всъщност играете с непостоянния тим от Мездра, макар че спечелиха в последния кръг срещу Пирин?

- Какво значи непостоянни? Ние се намираме в такъв деликатен момент, че всеки мач ни е като финал до края на есенния дял от първенството. Нямаме право на грешка, то няма и накъде повече да губим точки.

- Сега, след като Левски спечели първата си победа от два месеца насам, как си обяснявате този спад в играта и неочакваните загуби като тази срещу Берое?


- Не мога да си обясня все още това нещо. Създадоха се много положения за гол, но ние не можахме да ги вкараме. Не вървеше нищо. Но ето, в последния мач вкарахме три гола. Надявам се в следващия кръг да бъдат и повече и никога вече да не ни се случва такова нещо.

- След загубата от Берое настроението беше минорно, но пък направихте хубав мач срещу Ред Бул. Има ли различна нагласа - според противника?

- Нагласата е винаги една - да излезем и да спечелим. Разбира се, има разлика между Берое и Ред Бул, но не можем да губим по този начин в София. Разбира се, Лига Европа е много голямо предизвикателство и там всеки се опитва да покаже най-доброто от себе си.

- Каква е атмосферата в този турнир за млад играч като вас?

- Уникална е, а трупаш и опит срещу големи футболисти. Тръпката е невероятна.

- В мача с Виляреал играхте срещу бразилския национал Нилмар, сега с Ред Бул ви се падна Александър Циклер?

- Това са все футболисти, срещу които се играе трудно. Радвам се, че успяхме да противодействаме добре. В двата мача загубихме минимално, само с по един гол.

- Срещу ЦСКА направихте грешка, от която стана първият гол на Иван Стоянов. Какво се случи всъщност?

- И аз не знам как обърках онова положение.В интерес на истината, играл съм доста мачове срещу ЦСКА, но в юношеския тим на Левски. За пръв път играх в дербито при големите. Едно е с юноши, друго - с мъже. Съжалявам за грешката, извиних се пред феновете и пред всички, но... Станалото - станало.

- Как ви се стори дербито с ЦСКА?


- Уникално.

- Доста защитници се изредихте тази есен в отбора. Как се разбирате на терена?

- Все още има какво да постигаме в синхрон, защото почти във всеки мач играят различни хора.

- Успявате ли да се разбирате с Рабех и Топузаков?


- Естествено, те са много големи играчи.

- Трудно ли е за един млад футболист да пробие в конкуренцията на опитни футболисти като тях двамата?

- Разбира се, че е трудно. За тях двамата няма какво да говорим, те са много добри футболисти.

- Левскарите, които гледат и мачовете на юношите, твърдят, че навремето сте били нападател. Защо в крайна сметка отидохте в отбраната?

- Не знам, трябва да говорите с Бисер Хаздай.Хаздай ме върна от нападател да играя като защитник.Явно не ми е напред мястото. Вече втора година играя на този пост и свикнах.

- Левски е все още на 13 точки зад лидера Черноморец и на 12 от ЦСКА. Мислите ли, че отборът може да се счита за претендент за титлата?

- Вижте, някой ще реши, че говоря с клишета, но Левски винаги играе за първото място. Минали са десет кръга, остават още двадесет. Всичко може да се случи. Докато има шансове, ще се борим да станем шампиони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
28.10.2009 15:22

Генев и Милиев са бъдещето в защита Рабех беше стабилен но с тия пиянски изпълнения и грешките в мача с Лацио(непростими !) не става вече като че ли..