Предстои нова порция елитни сблъсъци от груповата фаза на Шампионската лига

07:39
Предстои нова порция елитни сблъсъци от груповата фаза на Шампионската лига

Тази вечер предстои да се изиграят нови 8 мача от 4-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Някои от тях ще имат решаващо значение за това кои отбори ще продължат напред и кои ще загубят шансовете си за участие в елиминациите. Със сигурност ще е много интересно и ще получим отговорите на част от въпросите, които вълнуват всеки фен на най-престижния клубен турнир.


В група "А" Наполи се забавлява със съперниците си. Преди седмица италианският тим съкруши Аякс с 6:1 насред Амстердам и му нанесе най-тежката загуба в евротурнирите. Сега нидерландците са амбицирани да си отмъстят и да развалят стопроцентовия актив на Наполи. При евентуална победа, отборът на Лучано Спалети и на теория ще е сигурен осминафиналист. 


Ливърпул страда на домашната сцена, но в Шампионската лига записа две поредни победи, а днес има възможност да вземе нови три точки срещу аутсайдера в групата Рейнджърс. Шотландците определено не са на нивото на съперниците си, но публиката на "Айброкс" ще създаде атмосфера, в която никой противник не се чувства комфортно. Ливърпул има проблеми в защита, а някои от основните футболисти са контузени, но Юрген Клоп се надява техните заместници да се справят със задачите си.


В група "В" има изненадващ лидер в лицето на Брюж. Белгийците спечелиха и трите си мача до момента, като в тях не допуснаха нито едно попадение. Довечера отборът гостува на Атлетико Мадрид, който е опрян до стената след двете последователни загуби. "Дюшекчиите" не могат да си позволят нова грешна стъпка, защото са последни в класирането, макар и само заради по-лошата си голова разлика. 


Двубоят между Байер (Леверкузен) и Порто е крайъгълен камък и за двата отбора. Преди седмица "драконите" се наложиха с 2:0 у дома и взеха първи три точки в групата, колкото имат и "аспирините". Равенството със сигурност не устройва нито един от съперниците, което означава, че можем да очакваме открит мач с доста попадения.


Група "С" без никакво съмнение е тази, която предизвиква най-сериозен интерес. Байерн (Мюнхен) се открои като фаворит и натрупа 9 точки, а днес ще гостува на Виктория (Пилзен), след като на Алианц Арена" разгроми чехите с 5:0. Баварците имат шанс още довечера да се класират за осминафиналите, ако спечелят в Пилзен, но това ще зависи и от резултата в мача между Барселона и Интер.


Именно сблъсъкът на "Камп Ноу" е "черешката на тортата" в днешната програма. "Нерадзурите" се наложиха с 1:0 в Милано в мач, който ще се запомни и с някои спорни съдийски отсъждания. Барселона остана само с 3 точки след първите три кръга и единствено победа ще запази шансовете на отбора за класиране на осминафиналите. Интер ще бъде доволен и на равенство, но едва ли Симоне Индзаги ще рискува с изцяло дефанзивен подход.


В група "D" води Спортинг (Лисабон), но и другите три отбора имат реални шансове да продължат във фазата на директните елиминации. Довечера португалският тим посреща Марсилия в опит да си върне на французите за загубата с 1:4 на "Велодром". ОМ стартира слабо, но с успеха срещу Спортинг се върна в играта и ще преследва поне точка на "Жозе Алваладе". 


Тотнъм излиза срещу Айнтрахт (Франкфурт) с нагласата за задължителна победа. "Шпорите" стигнаха само до нулево равенство в Германия и днес трябва да спечелят, за да увеличат шансовете си за едно от първите две места в групата. Марсилия пристига в Северен Лондон след изненадваща домакинска загуба от Аячо, а и много рядко побеждава на чужд терен в Шампионската лига, но със сигурност разполага с достатъчно класа, за да създаде проблеми на Тотнъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация