Бенфика препъна ПСЖ във втори пореден мач

00:10
Бенфика препъна ПСЖ във втори пореден мач

Пари Сен Жермен и Бенфика завършиха 1:1 в двубой от 4-ия кръг в група "Н" на Шампионската лига. Същият резултат се получи и преди седмица в Лисабон. По този начин двата отбора остават начело в подреждането с по 8 точки, но ПСЖ има минимално предимство в головата разлика. 

Килиан Мбапе откри от дузпа за домакините в 40-ата минута и вече е голмайстор  №1 на клуба в Шампионската лига. Бенфика обаче не се предаде и Жоао Марио изравни също от дузпа в средата на втората част. Португалският гранд продължава да няма поражение в официален мач от началото на сезона.

От звездното офанзивно трио на парижани отсъстваше само Лионел Меси. Неговото място до Неймар и Килиан Мбапе зае Пабло Сарабия. В средата на терена Кристоф Галтие пусна Ашраф Хакими, Витиня, Марко Верати и Хуан Бернат, а тримата защитници пред Джанлуиджи Донарума бяха Данило, Маркиньос и Серхио Рамос. Сред резервите личаха имената на няколко младоци от академията на клуба, включително 16-годишния Уорън Заир-Емери.

Бенфика излезе без Давид Нереш, който е контузен. В атака старши треньорът Роджер Шмит заложи на Гонсало Рамош, а от втора позиция действаха Рафа Силва, Жоао Марио и Енцо Фернандес. Фредрик Ауснес и Флорентино Луиш започнаха като двойка вътрешни халфове, а пред вратаря Одисеас Влаходимос се подредиха Александер Ба, Антонио Силва, Николас Отаменди и Алехандро Грималдо. 

Бенфика изненадващо беше по-активният отбор в началните минути, но без да създаде чисто голово положение пред Донарума. Португалците обаче трудно спираха набезите на Мбапе, който искаше да покаже, че информациите за разрив в отношенията му с ръководството на клуба не му влияят. 

В 19-ата минута имаше интересна ситуация в наказателното поле на ПСЖ. При едно центриране Хакими докосна топката с ръка и се наложи намесата на ВАР, но за късмет на мароканеца се оказа, че футболист на Бенфика е бил в засада. Това обаче беше сигнал за отбраната на домакините. 

Малко по-късно Мбапе с лекота подмина Отаменди, който го фаулира и получи жълт картон. От последвалия пряк свободен удар Неймар стреля в стената. Жълтия цвят в 29-ата минута видя и Сарабия. Аржентинецът вдигна опасно крак и закачи главата на Грималдо, който беше превързан с бинт, но остана на терена.

В края на полувремето домакините взеха инициативата. Хуан Бернат проби по левия фланг и влезе в наказателното поле, където беше посрещнат от Антонио Силва. Младият защитник закъсня с намесата си и извърши нарушение. С изпълнението на дузпата се зае Мбапе, който хладнокръвно откри резултата. Това беше гол номер 31 за нападателя в Шампионската лига и с него той стана топреализатор на ПСЖ в турнира, изпреварвайки Единсон Кавани. 

Секунди преди почивката Мбапе можеше да се разпише още веднъж, но ударът му беше спасен от Влаходимос. Гръцкият страж имаше и други отлични намеси. Бенфика видимо изнемогваше в защита, но паузата дойде навреме за португалския тим. 

Парижани доминираха и на старта на втората част. В 52-ата минута Мбапе отправи много техничен удар, който мина на сантиметри от гредата. Бенфика отвърна с неточен изстрел с глава на Гонсало Рамош, а в 60-ата минута получи дузпа за нарушение на Марко Верати срещу Рафа Силва. Жоао Марио беше безкомпромисен от бялата точка - 1:1.

ПСЖ отново трябваше да търси гол, за да се утвърди на първото място в групата. Неймар на няколко пъти беше фаулиран грубо, но остана на терена. В игра се появиха Юго Екитике и Юлиан Дракслер. Френският тим притисна съперника и в 85-ата минута Мбапе заби топката под гредата, но попадението му правилно беше отменено заради засада.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация