Юве си взе "довиждане" с Шампионската лига след срамна загуба срещу Макаби Хайфа

21:40
Юве си взе "довиждане" с Шампионската лига след срамна загуба срещу Макаби Хайфа

Отборът на Макаби Хайфа записа сензационна домакинска победа с 2:0 над Ювентус в двубоя помежду им от група Н на Шампионската лига. Героят за израелския първенец беше Омер Ацили (7’, 42’), който отбеляза и двете попадения в двубоя за първия успех на тима в груповата фаза на турнира от 2002-ра насам. Тази загуба драстично намали шансовете на „Старата госпожа“ за класиране за елиминациите на ШЛ.

Масимилиано Алегри предприе четири промени след загубата с 0:2 от Милан. В защита единствената новост беше появата на Даниеле Ругани за сметка на Бремер. В средата на терена пък новите имена бяха тези на Уестън Маккени и Леандро Паредес, заменили Филип Костич и Мануел Локатели. Анхел Ди Мария се завърна в стартовия състав, което пък коства титулярното място на Аркадиуш Милик. Така той си партнираше с Душан Влахович в атака. Домакините бяха подредени в 4-3-3 с Ацили, Францди Пиеро и Дин Давид в предни позиции.

Изненадващо или не, първото положение беше за домакините в 4-тата минута. Тогава Пиеро стреля с глава, но го направи право във Войчех Шчесни, който спря топката. Малко след това Тярон Чери пробва шут, който не намери целта. В 7-ата минута Пиер Корню центрира и топката се удари в гърба на Ацили, а с неубедителната си намеса Шчесни позволи на топката да влезе във вратата му за 1:0. Така "бианконерите" допуснаха гол в шести пореден мач в ШЛ за първи път от 2013-а насам. В 12-ата минута Чери изпълни коварен пряк свободен удар, с който прати топката в напречната греда. Малко по-късно израелците организираха контраатака, в чийто край Шчесни трябваше да избие удар на Ацили в корнер. 

Лошите новини за Алегри продължиха, тъй като в 24-тата минута се наложи да замени Ди Мария с Милик заради мускулна контузия в дясното бедро на аржентинеца. Пет минути по-късно играчите на Макаби поискаха дузпа за игра с ръка на Леонардо Бонучи, но Антонио Матеу Лаос категорично отказа да уважи претенциите им. В 35-ата минута Ацили опита акробатично воле, което обаче се оказа неточно. В 42-рата именно израелецът завърши поредната опасна контраатака на своя тим с техничен удар, с което дойде второто му попадение в срещата. Влахович веднага отговори с първия точен удар за гостите в двубоя, който обаче беше отразен от Джош Коен, а Милик опропасти шанса за добавка.

На почивката Алегри реагира, пускайки Локатели и Костич в игра на местата на Паредес и Маккени. Втората част започна със силен натиск на „Старата госпожа“ и серия от корнери, като при един от тях Коен отрази удар с глава на Ругани. В 61-вата минута Влахович също стреля с глава, но не успя да затрудни вратаря. В 67-ата минута Хуан Куадрадо падна в наказателното поле след изблъскване на Корню, но главният съдия и ВАР отказаха да отсъдят дузпа. 15 минути по-късно именно колумбиецът застраши противниковата врата, но Коен изби неговия изстрел. Последва далечен шут на Милик, който беше уловен от стража. В 84-ата минута резервата Абдулайе Сек опита удар с глава, който мина покрай вратата. Две минути по-късно в игра за домакините се появи бившият футболист на родния Лудогорец Мавис Чибота.

МАКАБИ ХАЙФА - ЮВЕНТУС 2:0

1:0 Ацили 7'
2:0 Ацили 42'

Макаби Хайфа: Коен, Сундгрен, Батубинсика, Голдберг, Корню, Мохамед, Лави, Чери, Пиеро, Ацили, Давид;

Ювентус: Шчесни, Данило, Ругани, Бонучи, Сандро, Рабио, Паредес, Маккени, Куадрадо, Влахович, Ди Мария;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация