Лацио скъса от голове мрежата на Фиорентина

00:19
Лацио скъса от голове мрежата на Фиорентина

Лацио разгроми с 4:0 Фиорентина и излезе на трето място в класирането на Серия "А", само на точка зад втория Аталанта и три зад лидера Наполи. "Бианкочелестите" показаха убийствена ефективност, а звездата им Чиро Имобиле влезе в топ 10 на най-резултатните футболисти в историята на италианския елит. Той оформи крайния резултат в добавеното време и вече има 188 попадения в Серия "А", изравнявайки се с легендите Алесандро Дел Пиеро и Джузепе Синьори. 

Другите голове за "орлите" бяха дело на Матиас Весино (11'), Матия Дзакани (25') и Луис Алберто (85'). Любопитното е, че Лацио печели трети пореден шампионатен мач с 4:0, а за последно отборът допусна гол в първенството при загубата с 1:2 от Наполи преди повече от месец.

През миналата седмица Лацио направи нулево равенство с Щурм (Грац) в Лига Европа и днес Маурицио Сари очаквано заложи на доста по-различен състав, особено що се отнася до защитата. Пред Иван Проведел започнаха Мануел Ладзари, Патрик, Алесио Романьоли и Адам Марушич, а в предни позиции действаха Фелипе Андерсон, Чиро Имобиле и Матия Дзакани.

Фиорентина нямаше проблеми срещу Хартс в Шотландия (3:0), но се намира в долната половина на таблицата в Серия "А" и домакинството на Лацио беше добра възможност тимът да направи стъпка в правилната посока. Старши треньорът на "виолетовите" Винченцо Италиано заложи в атака на Кристиан Куаме, Лука Йович и Жонатан Иконе, а в средата на терена си партнираха Роландо Мандрагора, Софиан Амрабат и Джакомо Бонавентура.

Още в началото Фиорентина можеше да поведе, но Проведел спаси удар на Йович. Сърбинът беше доста активен и малко по-късно отправи нов изстрел, но над вратата. В 11-ата минута Дзакани центрира от корнер и Весино засече топката с глава, пращайки я в мрежата. Голът беше първи за уругваеца с екипа на "орлите" в Серия "А". 

Попадението даде необходимото спокойствие на гостите. Те пърпеливо чакаха удобен момент да удвоят аванса си и това се случи в средата на първата част. Този път подаването дойде от Милинкович-Савич, а Дзакани съвсем леко отклони топката с глава, но достатъчно, за да я направи неспасяема за Пиетро Терачано. 

До почивката Фиорентина съумя само веднъж да застраши сериозно Проведел, но след шута на Мандрагора топката се отби от напречната греда. Лацио разчиташе основно на контри, които бяха опасни. Това не се промени и през второто полувреме, когато Чиро Имобиле също разтресе гредата. 

В 67-ата минута Лука Йович нанесе удар с глава, но в аут. С напредването на времето домакините все повече осъзнаваха, че няма да избегнат поражението. Интригата приключи окончателно в 86-ата минута, когато Луис Алберто получи подаване от Имобиле в наказателното поле и намери долния десен ъгъл на вратата. Самият Имобиле също се разписа. Малко преди последния съдийски сигнал италианският национал овладя пас с пета на Милинкович-Савич и опъна мрежата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация