Политик и син на треньор взеха тапия за мениджър

21:13
Политик и син на треньор взеха тапия за мениджър
Столична юристка с политическа кариера и синът на един от най-добрите защитници в историята на родния футбол, Павел Дочев, са новите имена сред футболните мениджъри в България, съобщава "24 часа".

Гергана Кратункова има и политическа кариера, която е свързана с партията ЛИДЕР на бизнесмена Христо Ковачки. Тя е начело на младежката организация на формацията и е била и кандидат за депутат. Коалицията "ЛИДЕР с Новото време" обаче се провали на последните парламентарни избори и не успя да влезе в парламента. Павел Дочев-младши е може би най-младият футболен мениджър в света. Той е едва на 20 години, но е издържал изпита. Двамата с Кратункова са постигнали най-добрия резултат в България, като са събрали 15 точки в теста, който се прави и проверява от ФИФА.

С по 14 тапия трябва да вземат Иван Иванов и Милко Бански. Бански имаше лиценз и преди, но след това го замрази, защото започна работа в клуб от Югозападна България.

Така общият брой на футболните мениджъри у нас набъбна до 57 човека, което е доста огромна цифра за родния пазар.

Кратункова е четвъртата дама с тапия след фолкпевицата Малина, скандалната сръбкиня Катарина Паунчич и Надя Младенова.

На изпита за агенти се е явила и съпругата на бившия национален защитник, сега в Локомотив Мездра, Предраг Пажин, но тя не е успяла да го вземе.

В списъка е и Василиос Аманатидис, който е баща на обявения за международно издирване Христофорос Аманатидис-Таки и президент на аматьорския Люлин.

Според списъка от него е отпаднал Георги Градев, който скъса лично лиценза си в протест срещу решенията на БФС.

С български лиценз действат още шотландецът Джон Ингълс, бивш футболист на Левски, небезизвестният Руджерио Перейра-Джери, който е свързан с повечето бразилци в родното първенство, и сърбинът Саша Вукоевич, който игра в ред български отбори през кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация