Груповата фаза в Шампионската лига навлиза в решителната си фаза

07:19
Груповата фаза в Шампионската лига навлиза в решителната си фаза

Тази вечер ще се изиграят 8 мача от 4-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Борбата беше преполовена миналата седмица, а сега същите двойки ще се срещнат при разменено домакинство. Оттук нататък всяка грешна стъпка може да е фатална за тимовете с амбиции да продължат към директните елиминации и това прави двубоите още по-интересни.


Най-голям интерес предизвиква сблъсъкът между Милан и Челси на "Сан Сиро". Лондончани постигнаха убедителна победа с 3:0 у дома и евентуален нов успех ще трасира пътя им към осминафиналите. Милан има доста кадрови проблеми, но това не попречи на тима да спечели дербито с Ювентус през уикенда. Срещу Челси "росонерите" ще разчитат много и на подкрепата на феновете си, които отдавна жадуват техните любимци да възвърнат европейската слава на клуба.  


В другата среща от група "Е" Динамо (Загреб) ще посрещне РБ Залцбург. "Модрите" оказаха сериозна съпротива при визитата си в Австрия, но отстъпиха с 0:1. Те са последни в класирането с 3 точки, но ако ги удвоят довечера, могат да мечтаят за участие във фазата на директните елиминации. РБ Залцбург също ще преследва победата, за да остане пред фаворитите Челси и Милан в подреждането. 


В група "F" Реал Мадрид е с пълен актив от 9 точки и гостуването на Шахтьор (Донецк) може окончателно да гарантира мястото на европейския клубен първенец на осминафиналите. Двубоят идва в навечерието на първото за сезона издание на Ел Класико и Карло Анчелоти със сигурност ще запази силите на част от титулярите. Шахтьор е втори в класирането и има амбиции да продължи напред, а това минава през положителен резултат срещу Реал. Украинците са побеждавали два пъти испанския гранд в Шампионската лига, но имат и пет загуби. 


След две загуби на старта, РБ Лайпциг надви Селтик с 3:1 и сега ще се опита да повтори успеха си срещу "детелините". В Глазгоу не се играе лесно, но на този етап Селтик не показва, че е способен да прескочи груповата фаза. Букмейкърите също дават предимство на РБ Лайпциг, макар и минимално. 


Манчестър Сити записа три поредни победи в група "G" и ще се стреми към четвърта при гостуването си на ФК Копенхаген. Датчаните не оказаха никаква съпротива на "Етихад", а освен това още не са отбелязали гол в груповата фаза. Очаква се Пеп Гуардиола да направи сериозни рокади в състава си, за да даде почивка на някои от основните фигури преди дербито с Ливърпул. 


Севиля е в криза и треньорската смяна беше закономерна. В Шампионската лига андалусийци имат само 1 точка, а днес ги чака тежко гостуване на Борусия (Дортмунд). Всякакъв резултат, различен от победа, ще означава край на шансовете на отбора за класиране на осминафиналите. Борусия показа характер, като навакса пасив от два гола срещу Байерн (Мюнхен), и разполага с необходимите оръжия, за да накаже многото слабости в защитата на Севиля. 

 

В група "Н" Пари Сен Жермен и Бенфика се откъснаха на върха, а днес ще мерят сили на "Парк де Пренс". Португалският гранд още няма загуба през сезона и ще иска да продължи тази серия. ПСЖ разочарова през уикенда с равенството срещу Реймс, но едва ли във втори пореден мач ще изглежда толкова беззъбо в атака. 


Ювентус е в трудна ситуация, но все още може да обърне нещата в своя полза. За целта "бианконерите" трябва на всяка цена да стигнат до победата при визитата си на Макаби (Хайфа). Отборът на Масимилиано Алегри е с понижено настроение след загубата от Милан, а в Израел го чака съперник, който още няма точка, но изглежда опасен, особено на собствен терен. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация