От Лейкърс удължиха договора на Роб Пелинка до 2026 г.

21:29
От Лейкърс удължиха договора на Роб Пелинка до 2026 г.

Генералният мениджър на Лос Анджелис Лейкърс Роб Пелинка подписа нов договор до края на сезон 2025/26, съобщиха от клуба от Националната баскетболна асоциация.

По този начин ръководството на "езерняците" обвързва контракта с този на старши треньора Дарвин Хам. През лятото именно Пелинка назначи Хам на мястото на уволнения Франк Вогел, давайки на бившия баскетболист на Детройт Пистънс четиригодишен договор.

52-годишният Пелинка се присъедини към фронт офиса на Лейкърс през 2017 година след дългогодишна кариера като баскетболен агент. Той спомогна за изграждането на състав, който през 2020 година спечели титлата в балона в Орландо по време на кризата с коронавируса. През същата година той получи и ролята на вицепрезидент на клуба по баскетболните операции.

В последната година Пелинка често е обект на критики от страна на феновете на Лейкърс, след като взе в отбора гарда Ръсел Уестбрук. Той трябваше да сформира "голяма тройка" с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис, но вместо това "езерняците" не успяха да се класират за плейофите, а за да бъде взет Уестбрук, тимът загуби и почти всички от младите си играчи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация