Лудогорец спечели дербито с ЦСКА

21:10
Лудогорец спечели дербито с ЦСКА

Лудогорец спря негативната си серия от четири поредни срещи без победа във всички турнири, след като надигра с 2:1 ЦСКА София в дербито от 13-ия кръг на efbet Лига. 

Матиас Тисера откри резултата в 9-ата минута, а в 56-ата Амос Юга изравни. Якуб Пьотровски донесе трите точки на домакините след майсторско изпълнение в 79-ата минута.

Въпреки успеха разградчани се представиха крайно неубедително и трябва да благодарят на късмета си, че не загубиха срещата. Под нивото си играха звездите Десподов и Каули, а слабо се представи и новото попълнение Нонато.

От своя страна "червените" проспаха първия четвърт час, но след това бяха по-добрият тим, но липсата на късмет и по-голяма класа в предни позиции ги лиши минимум от точка. Това бе осми пореден мач за тях в Разград, в който не стигат до трите точки, но пък прекъснаха негативната си серия от шест шампионатни срещи без отбелязан гол на "Хювефарма Арена".

Наставникът на домакините Анте Шимунджа прибегна до три промени в сравнение с титулярите срещу ХИК. Групер, Нонато и Рик Джонатан започнаха за сметка на Пластун, Шоу и Текпетей.

По-любопитен бе съставът на гостите. Жеферсон стартира в центъра на терена за сметка на Кох, който остана на пейката. Юга зае позицията на нидерландеца в защита. Морено бе предпочетен за върха на атаката пред Чарлс и Назон. Вион и Гарсес действаха като халф-бекове, а Петров оформи триото в отбрана с Юга и Матей.

Първата опасност стана факт още във втората минута. Групер центрира остро по земя, а сантиметри не достигнаха на Тисера да засече от 4-5 метра фронтално срещу вратата. "Червените" отговориха с добра атака в 4-ата минута, която завърши с удар с боц на Морено от почти нулев ъгъл в аут.

Лудогорец първи удари в мача. Това се случи в 9-ата минута, когато Групер изведе Рик по лявото крило, бразилецът надбяга Матей и намери с отлично подаване Тисера, а аржентинецът без проблем разстреля Бусато с фронтален шут от 6-7 метра.

В 17-ата минута Десподов можеше да удвои, но шутът му от 15 метра излезе в аут. В 21-ата минута Кабаков отсъди корнер в полза на ЦСКА, а не трябваше да го прави, тъй като топката рикошира в Юга след шут на негов съотборник. След изпълнението му "червените" поискаха дузпа за игра с ръка на Нонато, но не я получиха.

В 34-ата минута и "червените" създадоха първата си голова ситуация. Вион центрира от фал към задната греда, където Гарсес стреля с глава, но Падт улови пред голлинията. 

До края на полувремето гостите бяха по-активният тим и в 43-ата минута получиха нова добра възможност да застрашат противниковата врата след статично положение. Шагоян шутира от фал, а Падт отново спаси, този път избивайки с крак.

Четири минути след началото на втората част Юга направи голяма глупост, когато получи съдийска топка, но, незнайно защо, не игра с нея. Каули дойде отдалеч и му я отне. По този начин двама играчи на "орлите" се озоваха срещу един противников защитник пред наказателното поле на "червените", но Каули сбърка при паса към намиращия се очи в очи срещу вратаря Тисера.

В 56-ата минута Юга изведе Морено, който шутира в близкия ъгъл, а Падт изби в корнер. След центрирането неубедителният Десподов изпусна Юга и халфът разстреля Падт с глава за 1:1.

В 63-ата минута ЦСКА София изпусна още едно положение. Вион центрира отляво към Морено, който от три метра не уцели вратата.

В 69-ата минута Юга блъсна в гръб Текпетей и разградчани поискаха дузпа, но Кабаков не отсъди такава, а показа жълт картон на нападателя за желанието му. Съдията на ВАР - Ивайло Стоянов, също не сигнализира, че има нарушение.

В 73-ата минута резервата Назон се справи без особени проблеми с Недялков и стреля опасно, но покрай горния десен ъгъл. Четири минути по-късно Шагоян шутира от фал и нацели мрежата, но от външната страна.

И когато 4червените" играеха далеч по-добре от своя противник, допуснаха втори гол. В 79-ата минута Рик изведе Групер отляво в наказателното поле. Израелецът намери Пьотровски, който овладя и с техничен удар по земя вкара в долния ляв ъгъл.

В 92-ата минута Тиаго излезе очи в очи фронтално срещу Бусато, но стражът на гостите изби. Топката попадна в Рик, който бързо подаде към Текпетей, а ганаецът направи по-трудното и не уцели празната врата.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 2:1

1:0 Матиас Тисера 9'
1:1 Амос Юга 56'
2:1 Якуб Пьотровски 79'

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 24. Вердон, 3. Недялков,14. Групер, 6. Пьотровски, 20. Нонато, 11. Десподов, 95. Каули, 73. Рик, Тисера;

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 2. Матай, 3. Жеферсон, 6. Петров, 21. Юга, 8. Шопов, 7. Линдсет, 23. Шагоян, 27. Гарсес, 28. Морено;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация