Джеко влезе в историята на Серия "А" и донесе победа на Интер срещу Сасуоло (видео)

18:19
Джеко влезе в историята на Серия "А" и донесе победа на Интер срещу Сасуоло (видео)

Отборът на Интер се върна на победния път в Серия "А", след като спечели гостуването си на Сасуоло с 2:1 в първия мач от деветия кръг на първенството. В герой за “нерадзурите” се превърна нападателят им Един Джеко (44’, 75’), който вкара своите голове номер 100 и 101 в италианския елит, а за домакините точен беше Давиде Фратези (60’).

Симоне Индзаги предприе цели пет промени след победата с 1:0 над Барселона в Шампионската лига. Вратарят Андре Онана направи своя дебют в италианския елит, докато първите две промени бяха в защита и бяха свързани с появата на днешния капитан Данило Д'Амброзио и Франческо Ачерби. Този път отдясно на халфовата линия беше Дензъл Дъмфрис, а в средата ѝ се завърна Кристиян Аслани. В атака партньор на Лаутаро Мартинес беше Джеко. Домакините бяха подредени в 4-3-3 с Емил Конрадсен Сейде, Андреа Пинамонти и Арманд Лориент в предни позиции.

Още в 4-тата минута на Онана му се наложи да избие с крак удар на Давиде Фратези от малък ъгъл. При добавката си Лориент нокаутира Николо Барела, пращайки топката в главата му. Десет минути по-късно "нерадзурите" осъществиха много опасна контраатака, при която Дъмфрис пусна отличен пас, но от чиста позиция връхлитащият Лаутаро прати топката в аут. Последва дълъг период без сериозни положения и с няколко безобидни пропуска на двата тима. 

Последните няколко минути преди почивката обаче бяха интересни. В 42-рата Лориент пусна опасен пас пред вратата към Конрадсен Сейде, който обаче се засуети и по-скоро се спъна в топката, отколкото да я удари. В 44-тата при изпълнение на корнер Дъмфрис с глава отклони топката към Джеко, който с волето си даде аванс на гостите със своя гол номер 100 в Серия "А". “Неровердите” веднага отговориха с изстрели на Кристиан Торствед и Лориент, но първият беше блокиран, а вторият - отразен от Онана.

Домакините започнаха много силно втората част, като след няколко пропуска на Торствед, Джанмарко Ферари и Конрадсен Сейде все пак успяха да стигнат до заслужено изравнително попадение. Това стана в 60-ата минута, когато Рожерио центрира чудесно към Фратези, който се разписа с удар от въздуха. “Нерадзурите” все пак успяха да си върнат преднината. В 75-ата минута Лаутаро стреля с глава от упор, но Андреа Консили с блестящ рефлекс изби топката. Секунди по-късно обаче резервата Хенрих Мхитарян центрира към Джеко, който с глава за втори път порази противниковата врата за победното попадение в двубоя. В оставащото време гостите можеха дори да вкарат и трети гол, но все пак резултатът остана непроменен.

Така Интер задмина днешния си съперник, като се изкачи на 7-ата позиция в класирането с актив от 15 точки. Сасуоло се свлече на 9-ото място със своите 12 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация