Юнайтед с трудна победа над Барнзли

23:36
Юнайтед с трудна победа над Барнзли
Английският шампион Манчестър Юнайтед постигна трудна победа с 2:0 над тима на Барнзли като гост в мач от турнира Карлинг Къп. Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън по традиция използва турнира, за да даде шанс за изява на повечето си млади футболисти. Титулярните нападатели на Юнайтед Уейн Рууни и Димитър Бербатов останаха извън групата за този двубой.

Атаката на настоящите носители на трофея в Карлинг Къп бе водена от младия нападател Дани Уелбек и  ветерана Майкъл Оуен.

Първите минути на срещата минаха под пълната доминация на "червените дяволи". Още в 6-а минута 18-годишният Дани Уелбек бе оставен непокрит в наказателното поле на Барнзли след изпълнение на корнер и играчът стана автор на първото попадение в мача с удар с глава.

Последваха 15-тина минути, в които съставът на сър Алекс отново доминираше на терена. Домакините все пак се съвзеха и в 23-а минута създадоха много опасна ситуация, при която след изстрел с глава на Игор Богданович, топката се удари в страничната греда на пазената от Бен Фостър врата.

До края на първото полувреме инициативата бе изцяло на домакините, които създадоха няколко добри атаки, но нямаха късмет пред вратата на Юнайтед.

В 54-а минута бившият нападател на Локомотив София Богданович напредна добре, асистира отлично на де Силва, който стреля към долния десен ъгъл на вратата на Фостър, но топката излезе в аут.

В 59-а минута обаче Майкъл Оуен демонстрира високата си класа и след като навърза двама бранители на Барнзли не остани шансове на Люк Стийл с премерен удар с десния крак от границата на наказателното поле.

Само три минута след гола на Оуен капитанът на Манчестър Юнайтед Гари Невил получи директен червен картон за грубо слизане в краката на Адам Хамил.

До края на мача футболистите на Барнзли създадоха множество опасности пред вратата на Юнайтед, но късметът им изневери и те не успяха да отбележат поне едно попадения.

Играчите на домакините не успяха да отбележат гол, но това направиха привържениците на Барнзли. Двама от феновете на тима влязоха на терена, взеха топката от вратаря на "червените дяволи" Бен Фостър и отбелязаха попадения, което обаче не помогна на техния тим.

Стартови състави:

Барнзли:
Стийл, Козлук, Муур, Фостър, Грай, Андерсон де Силва, Халфредсон, Коласе, Хамил, Макън, Богданович

Манчестър Юнайтед:
Фостър, Евънс, Браун, Невил, Фабио, Андерсон, Рафаел, Обертан, Уелбек, Македа, Оуен

Барнзли - Манчестър Юнайтед 0:2

0:1 - Уелбек - 6\'
0:2 - Оуен - 59\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

exstruder
28.10.2009 17:17

на умряло куче нож вадят видясе срещу ливърпул кво могат все пак е победа

krasenco
28.10.2009 11:59

Оле ,,ТРУДНА ПОБЕДА''.Стига сте писали глупости вече.Даже аз се учудих,че мача мина толкова лесно.

ivanapostolov
27.10.2009 23:37

хахаха феновете на Барнзли решиха, че трябва да се отбележат. Евала!!! *lol*