Мениджърът на Барнзли спасил кариерата на Фърги

18:39
Мениджърът на Барнзли спасил кариерата на Фърги
Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Марк Робинс, който излиза тази вечер със своя Барнзли срещу "червените дяволи" в мач от Купата на Лигата заяви, че преди 20 години е спасил кариерата на сър Алекс Фъргюсън.

Наставникът на "песовете" досега винаги отричаше важността на попадението си в мача с Нотингам Форест през януари 1990 година. По онова време, Юнайтед бяха извън играта за титлата и след три сезона без купа, откакто Фъргюсън бе поел тима, всички в Англия бяха поставили под съмнение качествата на шотландеца. Евентуално отпадане от ФА Къп през 1990 година щеше да доведе до уволнението на Фърги. Робинс обаче вкара единствения гол в онзи мач с Форест. Това е последвано от триумфа на "Уембли", сложил край на "сушата" при "червените дяволи" със спечелването на ФА къп и доведе до 22 големи купи във витрината на "Олд Трафорд" оттогава до днес.

Робинс заяви днес на среща с фенове на Барнзли: "Сър Алекс написа книга и там той бе попитан - \'Той ли спаси кариерата ви?\'. Той написа, че ако това бе на тренировка, аз съм щял да пропусна, но понеже съм бил побутнат от Стюарт Пиърс, то топката е влязла във вратата. Чудесно! Така че дали аз му спасих кариерата? Да, така е! Дали той ми благодари някога? Не!". Робинс е един от многото мениджъри, които са бивши играчи на Фъргюсън и които не се чуват с него, за разлика например от Стив Брус. Робинс допълни: "Той никога не ми е давал съвет. Взимайки под внимание работата, която имах преди в Родъръм, не знам дали щеше да има човек, който да ми помогне. Но аз мога да кажа, че има едно или две неща, които мога да използвам от него".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация