Барса с класика срещу Елче (видео)

22:30
Барса с класика срещу Елче (видео)

Барселона очаквано не срещна никакви проблеми с последния в класирането Елче и се наложи с 3:0 в среща от 6-ия кръг на Лас Лига, с което поне за 24 часа излезе на върха. Пред 85 000 зрители на “Спотифай Камп Ноу” на каталунците не им се наложи да блестят, защото още в 14-тата минута се оказаха с човек повече, тъй като Гонсало Верду беше изгонен за задържане на излизащия сам срещу вратаря Роберт Левандовски.

На домакините им отне 20 минути с числено предимство, за да пречупят съперника, след като Лева вкара за 1:0 в 34-тата. В 41-вата получилия шанс като титуляр Мемфис Депай удвои с хубав удар под гредата. Три минути след почивката Левандовски добави поредно попадение - за 3:0. Отделно един гол на Педри в края на първата част не беше признат заради засада .

Донякъде тимът на Барса извади късмет, че през първото полувреме червен картон не получи и Франк Кесие. Още в 5-ата минута халфът получи жълт картон за опасна игра при борба за топката - удар в главата на съперников играч. По-късно се стигна до втори подобен случай, но арбитърът не му вдигна още един картон.

Треньорът Чави Ернандес направи няколко промени от състава си в Мюнхен, като даде шанс от първата минута на Френки де Йонг, Франк Кесие и Мемфис Депай, които този сезон рядко стартират от началото. Жорди Алба отново беше пренебрегнат - този път за сметка на Алехандро Балде. В атака беше и Усман Дембеле, който в петък стана татко на момиче.  

"Лос кулес" не започнаха кой знае колко силно и почти с нищо не притесняваха съперника. В 5-ата минута Кесие получи жълт картон за опасна игра при борба за висока топка, удряйки в лицето футболист на Елче. Гостите даже настояваха за червен картон.

Малко по-късно обаче червен картон видя състезател на Елче - Гонсало Верду. В 14-тата минута той спря с ръце излизащия сам срещу вратаря Левандовски и логично беше отстранен. 

Футболистите в синьо-червено вдигнаха темпото и в 24-тата Мемфис за малко да реализира, но Бадия отрази изстрела му. Секунди по-късно и Френки де Йонг, и Левандоввски застрашиха мрежата на гостите, но и те нямаха шанс.

В 28-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която Кесие пак докосна играч на съперника в областта на главата - в случая Джон. Той се строполи на земята и последваха призиви към рефера от страна на гостите да покаже втори жълт картон на халфа на Барса. Бившият футболист на Милан обаче не беше санкциониран тук. 

В крайна сметка отбраната на Елче се пропука в 34-тата, когато Левандовски се разписа на празна врата за 1:0 след асистенция на Балде.  

Отборът в бяло веднага се предаде и за домакините стана лесно. В 41-вата Мемфис удвои с красиво изпълнение, при което изстреля топката под гредата. И това положение беше много "тънко" за засада, но от ВАР изчислиха, че такава не е имало.

Две минути след това системата за видеоарбитраж все пак лиши Барса от попадение - в случая на Педри, който довкара след спасяване на вратаря на Елче.

Преди почивката последен Кесие имаше възможност да реализира, но не уцели целта. На полувремето Чави реши да не рискува и замени африканеца с Гави.

Само три минути бяха нужни на домакините след паузата, за да увеличат преднината си до 3:0. Отново се разписа Левандовски след активна роля на Мемфис в атаката. 

След това двубоят се доиграваше е темпото спадна рязко. Домакините пропуснаха още две-три положение, а Елче отправи първия си и оказал се единствен удар във вратата чак в 90-ата минута. 

Това беше последният мач за Барса преди паузата за националните отбори. Първенството в Испания се подновява на 1 октомври.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация