Манчестър Юнайтед и Ливърпул се надцакват за звездата на Дортмунд

09:49
Манчестър Юнайтед и Ливърпул се надцакват за звездата на Дортмунд

Манчестър Юнайтед е готов да се намеси сериозно в битката за халфа на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам. "Червените дяволи" са набелязали 19-годишния английски национал за селекцията си през следващото лято, твърди германският журналист от "Скай Дойчланд" Флориан Плетенберг.


Досега Белингам бе свързван с интерес от страна на Ливърпул. От Борусия обаче категорично отказваха да преговарят за негова продажба. Клубът прецени, че не може да загуби още една от звездите си, след като преди това продаде Ерлинг Холанд на Манчестър Сити.


Макар Белингам да има договор за още три години, през следващото лято шансът да бъде продаден е доста по-голям. Вестфалци трудно ще удържат поредна сериозна офанзива за младока. Ливърпул все още е фаворит за подписа му, но изглежда и Ман Юнайтед ще се включи в битката за халфа.


"Той е изгряваща звезда и съм убеден, че ще напусне Дортмунд през 2023 година. Той ще отиде или в Ливърпул, или в Манчестър Юнайтед. Това са двата клуба, които имат най-добър шанс да го вземат. Той е невероятен футболист, с невероятен характер и е добър човек", споделя Плетенберг.


Белингам е продукт на школата на Бирмингам и бе привлечен в Борусия още като тийнейджър през 2020 година. До момента той има 98 мача, 12 гола и 18 асистенции за дортмундци. Към него интерес има и от Реал Мадрид, който го е набелязал за евентуален заместник на Каземиро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация