И с Лева, и без Лева Барса са си клиенти на Байерн

00:03
И с Лева, и без Лева Барса са си клиенти на Байерн

Байерн Мюнхен срази Барселона с 2:0 като домакин в очаквания с огромен интерес дуел от втория кръг в група “С” на Шампионската лига. Люка Ернандес (50’) и Льорой Сане (54’) донесоха успеха на германския първенец, който вече има 6 точки в актива си. При завръщането на Роберт Левандовски в баварската столица каталунците изиграха много силно първо полувреме, в което пропуснаха поне три чисти положения. В края на тази част останаха и съмнения за дузпа в тяхна полза. Веднага след паузата обаче домакините нанесоха своя удар, с което на практика извадиха Барса от строя. Малко след второто попадение Педри нацели гредата и това беше всичко за испанците, които регистрираха първата си загуба през сезона и пета поредна от Байерн.

В другия мач от групата Интер надви Виктория (Пилзен) с 2:0 като гост.

Юлиан Нагелсман остави Серж Гнабри на пейката. Садио Мане започна като ляво крило, а рожденикът Томас Мюлер заигра в ролята на централен нападател.

Любимецът на мюнхенските фенове Роберт Левандовски очаквано поведе атаката на Барса, а като за начало му помагаха главно Рафиня и Усман Дембеле. Маркос Алонсо започна на левия фланг на отбраната.

Германците започнаха по-добре и на няколко пъти стигнаха до наказателното поле на Марк-Андре тер Стеген. 

"Лос кулес" обаче първи стигнаха до 100-процентов шанс. В 9-ата минута Педри се освободи в наказателното поле и стреля, но Мануел Нойер успя да спаси. 

Същото стори и Роберт Левандовски в 18-ата, когато Гави го изведе зад защитата в червено, но той стреля над гредата. 

След още три минути полякът пак се измъкна от бранителите на Байерн и засече центриране с глава, но Нойер спаси и този път.

В 26-ата дойде ред и на Рафиня да застраши баварската мрежа и шутът му мина много близо до гредата. 

Байерн беше близо до попадение в 33-тата след удар на Марсел Забитцер, който също обаче не попадна в целта. Малко по-късно Мусиала проби отдясно и пусна пас в наказателното поле на Барселона, но там Мюлер и Мане се сблъскаха. 

Положенията отново се прехвърлиха пред другата врата, където в 42-рата намеса на влезлия като принудителна смяна Нусаир Мазрауи парира изстрел на Левандовски.

В тези минути гостите поискаха дузпа за нарушение на Алфонсо Дейвис срещу Дембеле, но съдията не видя такава. 

Байерн излезе с нов футболист за второто полувреме, след като Леон Горетцка замени Забитцер. 

Секунди след първия сигнал за тази част Рафиня стресна феновете на Байерн с удар с левия крак, който за малко да матира Нойер. 

Байерн нанесе своя удар в 50-ата, когато Ернандес се разписа с глава след центриране на Кимих от корнер. Ъгловият удар дойде след силен шут на Горетцка, който принуди Тер Стеген да избива.

Мюнхенци бързо добавиха още едно попадение - в 54-тата чрез Сане, с което дръпнаха с 2:0 в резултата. Тогава германският национал слаломира през центъра на наказателното поле и чукна топката край вратаря. 

Чави пробва да промени нещата с двойна смяна, вкарвайки Феран Торес и Френки де Йонг. В 62-рата обаче за малко Мусиала да покачи на 3:0.

В 63-тата Педри удари греда, след като излезе сам срещу Нойер.

Левандовски вече все по-рядко се отличаваше с нещо, а домакините чакаха своя шанс за контраатаки. До края обаче нов гол не падна.

Следващият кръг в групата е на 4 октомври, когато Барса ще гостува в Милано, а баварците ще са домакини на Виктория.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация