Греъм Потър: Опитът ми в Шампионската лига е единствено като привърженик

22:04
Греъм Потър: Опитът ми в Шампионската лига е единствено като привърженик

Новият мениджър на Челси Греъм Потър даде първата си пресконференция, след като бе назначен официално на мястото на уволнения Томас Тухел. Дебютът на младия английски специалист ще бъде в утрешния двубой от Шампионската лига срещу РБ Залцбург. Ето какво сподели Потър за първите си дни в новия си клуб и за това какъв отбор иска да бъде Челси:

"Футболният клуб, историята, традицията, мащабите, участието в Шампионската лига - това са напълно различни предизвикателства от тези, с които съм се сблъсквал до момента. Прекарах три фантастични години в Брайтън, който е невероятен клуб. Много съм благодарен на ръководството на Челси за това, че ми се довери да работя с качеството, с което разполагаме тук. Опитът ми в Шампионската лига е единствено като привърженик. Имам такъв в Лига Европа с отбора на Йостерсунд, но сега ни предстои невероятно вълнуваща вечер. Същевременно бяхме много концентрирани върху самия мач, върху това да обединим отбора и да опознаем играчите и персонала, който работи на тренировъчната база. Чувствам се така, все едно съм тук от девет седмици или от девет месеца, а не само от девет дни.

Животът е пълен с рискове. Никой не знае какво ще се случи в бъдеще. Напуснах Англия на 30 години и отидох в клуб, който уволняваше своите треньори във всяка една от предишните пет години. Тогава Йостерсунд бе в четвъртото ниво на шведския футбол. Напуснах сигурна работа и бизнеса на съпругата ми заради тази възможност. Направих много внимателни стъпки в кариерата си в следващите 17 години. Такъв е животът.

Мога да обещая, че ще дам най-доброто от себе си и ще поемам отговорности. Искам да видя един балансиран отбор по отношение на нападението и защитата. Тим, който тича много и се бори", заяви Потър на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация