На 31 години - бивш италиански национал окачи бутонките на пирона

10:41
На 31 години - бивш италиански национал окачи бутонките на пирона

Бившият защитник на Интер и националния отбор на Италия по футбол Давиде Сантон обяви, че прекратява състезателната си кариера на 31-годишна възраст заради постоянните проблеми с контузии.


Футболистът прекара последните четири години в Рома, но не успя да запише нито един мач под ръководството на Жозе Моуриньо през сезон 2021/2022. Сантон има осем срещи за представителния тим на Италия между 2009-а и 2013-а и два пъти спечели титлата в Серия А с отбора на Интер по време на първия от двата си престоя в клуба.


Контузиите обаче се отразиха сериозно на кариерата на италианеца, който обяви решението си в интервю за изданието Tuttomercato.


„Принуден съм да спра да играя. Не е заради това, че нямам оферти или нещо друго, а заради тялото ми. С толкова много контузии в миналото просто не мога да понеса повече. Не исках да стигам до този момент, но трябва. Преминах безкрайни тестове и консултации, но нищо не може да се направи. Все още мога да ходя, но това не е достатъчно за професионален спортист. Ако продължа да настоявам, ще рискувам да се нуждая от протези. Лявото ми коляно просто го няма, а това ме спира да правя доста неща. Дясното коляно, след три операции, дори и при леко натоварване се подува и не мога да го свия. Всички контузии идват от там, защото така се натоварва повече лявото“, обясни Давиде Сантон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация