Реал Сосиедад си тръгна с пълен комплект точки от "Олд Трафорд"

23:59
Реал Сосиедад си тръгна с пълен комплект точки от "Олд Трафорд"

Реал Сосиедад поднесе една от изненадите в първия кръг на груповата фаза на Лига Европа и спечели гостуването си на Манчестър Юнайтед с минималното 1:0. Единственото попадение в двубоя падна в 59-ата минута и бе дело на Брайс Мендес от дузпа, а срещата започна с минута мълчание в памет на починалата този следобед кралица Елизабет II, държавен глава на Великобритания.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик темн Хаг бе направил шест промени в състава в сравнение с двубоя в Премиър лийг през уикенда, а на терена от първата минута бяха играчи като Кристиано Роналдо и Каземиро.

Двата тима поднесоха едно не особено стойностно първо полувреме, в което домакините имаха инициативата, но не успяха да предложат достатъчно креативност в предни позиции.

“Червените дяволи” започнаха по-активно двубоя и задържаха топката в свое владение, но това не водеше до достатъчно опасни положения пред вратата на гостите. Кристиано Роналдо успя да достигне до попадение в 36-ата минута след центриране на Диого Далот, но то бе отменено поради засада.

Наставникът на домакините изглежда не бе доволен от показаното от неговите футболисти и на почивката на терена се появиха Бруно Фернандеш и Лисандро Мартинес.

Отново Кристиано Роналдо бе близо до гол на два пъти в първите пет минути на втората част, когато първо отблизо не успя да натисне топката с глава, а минута по-късно стреля силно над вратата на гостите.

Гостите отговориха с опасен удар на появилия се на почивката Александър Сьорлот, но той също се оказа неточен. Няколко минути след това бе отсъдена дузпа в полза на гостите за игра с ръка в наказателното поле на Лисандро Мартинес. Положението остана спорно, защото кълбото първо срещна тялото на аржентинеца и едва след това се отби в ръката му, но проверка с ВАР потвърди решението на италианския рефер. Зад топката застана Брайс Мендес и откри резултата с много силен и точен изстрел.

Играчите на Ерик тен Хаг опитаха да повишат интензитета на двубоя и се задържаха известно време около наказателното поле на испанците. В 70-ата минута нидерландецът пусна в игра Джейдън Санчо и Алехандро Гарначо, за да освежи фланговете си. “Червените дяволи” продължиха с опитите си поне да изравнят, но играчите на Иманол Алгуасил бяха много добре подредени и прибрани в защита и не оставяха много сериозни положения пред своята врата, коеето в крайна сметка им донесе и успеха с последния съдийски сигнал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация