Арсенал взе своето от гостуването в Цюрих

23:06
Арсенал взе своето от гостуването в Цюрих

Арсенал започна успешно участието си в груповата фаза на Лига Европа. Тимът на Микел Артета спечели с 2:1 гостуването си на Цюрих, въпреки че наставникът бе направил доста промени. 

Маркиньос се разписа при своя дебют за "артилеристите". Бразилецът откри резултата в 65-ата минута. Малко преди почивката домакините изравниха с попадение на Мирлинд Криузиу от дузпа. Еди Нкетия отбеляза втория гол за лондончани в 62-ата минута. 

Цюрих стартира добре, а грешка на съперника можеше да им позволи да открият резултата. Неразбирателство между Габриел и дебютиращия вратар Мат Търнър позволи на Айегун да стреля, но от малък ъгъл той прати топката покрай вратата. След десетата минута Арсенал започна да се чувства по-комфортно и да създава положения, а Мартинели пропусна първата добра възможност. 

Лондончани поведоха в 16-ата минута след отлична бърза атака. Виейра изведе Нкетия по лявото крило, а той отправи прекрасно подаване към Маркиньос, който засече топката към мрежата. "Артилеристите" можеха да удвоят аванса си малко по-късно, когато Локонга изведе Виейра зад защитата. Португалецът опита да прехвърли вратаря, но прати топката над вратата. 

Вратарят на домакините трябваше да се справя и с удар на Джака. Към края на полувремето Цюрих поизравни играта и контраатака в 35-ата минута можеше да доведе до изравняване. Кийрън Тиърни успя да блокира Оле Селнаес и да му попречи да стреля. Малко преди почивката Нкетия събори Алити в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, а Криезиу се разписа от бялата точка за 1:1.

Преди началото на второто полувреме имаше минута мълчание в памет на Кралица Елизабет II, която почина след 70 години на престола.

Арсенал доминираше след почивката в 62-ата минута отново поведе. Маркиньос намери Нкетия в наказателното поле и той с глава се разписа, като двамата си размениха ролите от първия гол. Тимът на Артета имаше сериозен контрол върху случващото се на терена и не позволяваше на съперника да си помисли да поглежда към вратата му. Малко преди края влезлият като резерва Габриел Жезус пропусна да отбележи трети гол за гостите.

ЦЮРИХ - АРСЕНАЛ 1:2

0:1 - Маркиньос 16'
1:1 - Криезиу 44'-д
1:2 - Нкетия 62'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация