Прочетете кой е новият мениджър на Челси

19:27
Прочетете кой е новият мениджър на Челси

Челси назначи Греъм Потър за старши треньор на клуба. Той заменя на поста Томас Тухел, който вчера беше уволнен. Потър напуска Брайтън и подписа 5-годишен договор с лондончани. 47-годишният специалист заяви, че е "изключително горд и развълнуван". Една от промените в Челси ще бъде, че Потър ще бъде старши треньор, а не мениджър, като функциите му ще бъдат ограничени до подготовка на отбора, а за трансферите ще отговарят друг човек.

Осбственикът на "сините" Тод Боели вчера е имал среща с Потър, на която са обсъждани ролята на треньора на "Стамфорд Бридж" и плановете на клуба за бъдещо развитие. Дискусията е продължила тази сутрин, когато вече фокусът е бил върху договора на наставника и треньорския му щаб. От Челси са се съгласили да платят неустойката за разтрогване на контракта му с Брайтън. 

"Развълнувани сме да доведем Греъм в Челси. Той е доказан треньор и иноватор във Висшата лига, който пасва на визията на клуба. Той не само е изключително талантлив, но има възможности, които се разпростират далеч извън терена, които ще направят Челси още по-успешен", заяви Боели в официалното изявление на Челси.

Треньорската кариера на Греъм Потър започва в Швеция. През 2011 г. той поема местния Йостерлунд, когато той е в четвърта дивизия. Четири години по-късно отборът вече е в елита за първи път в историята си. През 2017 г. Йостерлунд печели Купата на Швеция. Следващата година той напуска Швеция, за да поеме Суонзи и работи една година в Чемпиъншип.

Потър е назначен за треньор на Брайтън през май 2019 г. и следващите три години превръща тима във фактор в елита на Англия. Миналия сезон клубът записа най-доброто си класиране във Висшата лига, след като завърши девети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация