Любо Пенев: ЦСКА продължава да е фаворит №1 за титлата

08:52
Любо Пенев: ЦСКА продължава да е фаворит №1 за титлата
Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде интервю за вестник "Труд", в което обяснява слабото представяне на "червените" в последните няколко мача, но също така и заяви, че неговият тим остава претендент номер 1 за шампионската титла през този сезон.

- Какво се случва с ЦСКА, г-н Пенев?

- Това, което очаквах от известно време. Без значение дали се отнася за евротурнирите, или българското първенство. Когато не вкарваш голове, вкарват ти. Проста истина във футбола е. Отново не успяхме да отбележим и Миньор ни победи. Поздравявам съперника за играта!

- Възможно ли е Миньор да е по-силен от ЦСКА?


- Отборът игра мъжки, здраво, за миг не се огъна. Сега е момент футболистите ми да си вземат бележка и да се сетят какво е да носиш фланелката на ЦСКА. Футбол се играе от 11 души на терена. Не от пет, шест или седем. Видях хора, които не играха според възможностите си.

- Кои са грешниците?

- Пред медиите имена не споменавам. Това е вътрешна работа. На разбора ще кажа на всеки каквото мисля. Съжалявам. Знам, че ви е интересно, но така смятам, че е коректно.

- Съмнявате ли се във феърплея на някои от играчите ви?


- Не. Просто не играха.

- Къде е вашата вина?

- Естествено, че я има. Медалът е с две страни. От едната са футболистите, а от другата треньорите. Ще направя анализ, ще върна лентата назад. Има напрежение в ЦСКА. Видно е. На някои им дойде повече и може би това е причината за спадането на нивото. Не сме готови за тези предизвикателства - излизане от групите на Лига Европа, шампионска титла. Нека първо се огледаме - какви индивидуалности и какъв колектив сме. Това са ни възможностите, това е таванът ни.

- Означава ли, че се отказвате от титлата?


- Глупости! Не ме разбирайте погрешно. ЦСКА продължава да е фаворит №1 за титлата. Но няма да я спечелим, ако продължаваме да играем по този начин. Има прекалено много мачове до края. В първенството ни играят равностойни отбори. Да не се заблуждаваме - никой не се различава много от другите.

- Защо пуснахте Александър Бранеков и Тодор Тимонов, които видимо са в слаба форма?

- Не ме карайте да говоря с имена. Един ще ме попита за Бранеков, друг за Тимонов, трети - за други. В защита нямахме алтернативи. Кирил Котев, Костадин Стоянов и Апостол Попов бяха контузени. Иска ми се, но нямаме двайсет равностойни футболисти. Когато някои излязат от състава заради наказания или травми, става много трудно да бъдат заместени. На всеки отбор в света се случва да тръгне надолу. Не ни стигат силите за двата турнира, в които играем засега - първенството и Лига Европа.

- Чувствате ли се спокоен?

- Напълно. Голям футбол се играе, когато се излиза от такива моменти.

- Идва много тежка серия подобно на пролетта срещу преки конкуренти и мачове за Лига Европа. Миналия сезон ЦСКА не издържа и загуби титлата.

- Всички мачове са сериозни и играчите трябва да си го втълпят в главите. Миньор слаб ли беше? Не ме плаши никой. Никой в ЦСКА няма право да се предава. Да, ние сме дразнител номер едно и всички се хвърлят на 300 процента. Точно така искам да бъде. Има мачове, които не се печелят само с финтове и петички. Трябва битка, агресия, борба за първа топка. Срещу Миньор не направихме точно това.

- Как ще се справите с психологическото състояние на играчите?

- Те да не са деца? Всички са професионалисти с доста мачове зад гърба си. Трябва да знаят, че в ЦСКА винаги има напрежение. Трябва да са свикнали с това. ЦСКА не е провинциален отбор, без да обиждам никого. Уважавам съперниците ни, но тук е различно. ЦСКА е месомелачка. Времето лети и трябват резултати.

- Футболистите ви казват, че са изпаднали в дупка. Как ще ги извадите от нея?

- Ха, защо на мен не ми казват такива неща? Преди мача с Миньор седнахме и говорихме. Не като треньор с футболисти, а като приятели, като колеги. За никакви дупки не съм чул. Но щом така казват, ще се поинтересувам. Да видим колко е дълбоко. Ще викнем 3-4 паяка и да ги дърпаме. Сигурно е някоя малка дупчица, няма проблеми.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zvmgb
02.11.2009 13:00

Абе вие никога няма да почнете да печелите мачове не разбрахте ли ? *lol*

hitrin
27.10.2009 12:48

ХАХАХХАХ ЕВАЛАТА ПЕНА *smile*.Я СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ МАЛКО .ПРАВ СИ Е 4ОВЕКА.ТРЯБВА МАЛКО ДА СЕ СТЕГНАТ И ДА ИГРАЯТ ФУТБОЛ.ВЯРНО Е 4Е 2 ЗАГУБИ ПОРЕД НЕ Е НИЩО ОСОБЕНО НО ТАКА СЕ ПО4ВА.ЯВНО НЕ СА СВИКНАЛИ ДА ИМ СЕ ВИКА ТОЛКО МНОГО В СЪБЛЕКАЛНЯТА АМА ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.ТРЯБВА ДА ПО4ВАМЕ ДА БИЕМЕ ПАК КАКТО ПРЕДИ В КОЕТО НЕ СЕ И СЪМНЯВАМ.И ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЩЕ КАЖА,ПЕНАТА НИКОГА НЕ ГОВОРИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И КАКВОТО КАЖЕ Е ПРАВ 100%