Удинезе се позабавлява с Рома на "Фриули"

23:43
Удинезе се позабавлява с Рома на "Фриули"

Удинезе нанесе първата загуба на Рома от началото на сезона в Серия "А". "Зебрите" се наложиха с мощното 4:0 над "вълците" в домакинството си на "Дачия Арена" ("Фриули") от 5-ия кръг. Дестини Удоджи в 5-ата, Лазар Смарджич в 56-ата, Роберто Перейра в 75-ата и Санди Ловрич в 82-рата минута вкараха попаденията за успеха на домакините, които по този начин постигнаха най-голямата си победа над Рома в историята си. Това пък е доста тежък удар за римляните точно преди гостуването на Лудогорец в Разград в Лига Европа.

Още от самото начало срещата не започна добре за гостите. В 5-ата минута Рик Карсдорп реши да върне една топка с гърди към вратаря, но Удоджи се прокрадна зад гърба му отне и отбеляза отблизо за 1:0.

Последваха добри минути за "вълците" и чудесен шанс пред Пауло Дибала, който се измъкна зад защитата и стреля от воле, но в ръцете на вратаря.

В началото на втората част играчите на Рома поискаха дузпа да изблъскване в гръб на Зеки Челик, но вместо това защитникът получи жълт картон за симулация.

В 56-ата минута обаче Удинезе удвои преднината си. Самарджич овладя една топка пред наказателното поле и шутира, тя тупна коварно пред вратаря Руи Патрисио и се озова в мрежата за 2:0.

Четири минути по-късно гостите имаха шанс да се върнат в мача, но изстрел с глава на Манчини се отби от гредата.

За сметка на това в 75-ата минута падна трети гол във вратата на Руи Патрисио. Този път Роберто Перейра бе оставен непокрит на добра позиция в пеналта и с елегантен изстрел прати топката във вратата за 3:0.

Крайното 4:0 бе оформено в 82-рата минута, когато домакините организираха контраатака, Перейра подаде към Ловрич около точката на дузпата, а той засече във вратата.

Така Удинезе се изравни по точки с Рома, като и двата тима вече имат по 10. "Зебрите" обаче излязоха на 4-ото място, докато "вълците" вече са 5-и.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация