ЦСКА 1948 не пожали Берое

22:57
ЦСКА 1948 не пожали Берое

ЦСКА 1948 София отнесе Берое с 4:0 в среща от деветия кръг на efbet Лига. Отборът на Любослав Пенев диктуваше събитията на терена през цялото време. Ангел Бастунов откри резултата в 14-ата минута. След десет минути Парвиз Умарбаев направи 2:0 след подаване на Марио Топузов. В средата на второто полувреме Ивайло Чочев вкара с глава за 3:0, като това беше девети гол за национала през сезона. В края Александър Колев оформи крайния резултат със своето първо попадение в кампанията. Топузов пък записа три асистенции в мача. Успехът качи "червените" на Любослав Пенев на първото място във временното класиране. 

Домакините излязоха напред в резултата още в 14-ата минута. Ивайло Чочев се размина с прекрасен гол, засичайки с воле дълго подаване в наказателното поле на заралии. Топката обаче се отби в страничната греда и попадна на крака на Ангел Бастунов. Нападателят на "червените" не сгреши и прати моментално топката в мрежата на Берое - 1:0. 

Малко след това вратарят Даниел Наумов изведе на голова позиция крилото Марио Топузов, използвайки колективна грешка на цялата отбрана на гостите от Стара Загора. Благоевградското острие на "червените" се откъсна сам срещу Иван Караджов и потърси далечния ъгъл, но топката профуча покрай вратата. 

В 25-ата минута Топузов получи пас отдясно и намери Умарбаев пред рамката на Берое. Последва голов удар на бившата звезда на Локомотив (Пловдив) и "червените" поведоха с 2:0. Последваха още няколко опасни атаки към вратата на гостите, но до ново попадение за ЦСКА 1948 през първите 45 минути не се стигна. 

След почивката момчетата на Петър Хубчев показаха зъби, но за кратко. В 60-ата минута Абубакар Тунгара стреля опасно с глава, но Наумов успя да избие топката и да спаси мрежата си от попадение. След минута малийският офанзивен халф на "зелените" отново потърси целта с глава, но този път Ангел Лясков изчисти от голлинията. Малко след това Серкан Юсеин шутира от фаул, но Наумов отново беше на своя пост.

В 72-ата минута Ивайло Чочев вкара своя девети гол от началото на кампанията. Полузащитникът посрещна с глава центриране на Топузов и заплете топката в мрежата зад Иван Караджов - 3:0 за "червените". В 88-ата резервата Денислав Александров намери друга резерва в тима на Пенев - Джонатан Перейра, който стреля с глава от движение, но Караджата успя да спаси с добра намеса. 

В последните минути на мача се стигна до четвърти гол за домакините. Топузов блесна с трета асистенция, намирайки Александър Колев на голова позиция. Централният нападател на ЦСКА 1948 прати топката в мрежата, а проверката на ситуацията с VAR показа, че Колев не е в засада - 4:0 за "червените" и първи гол през сезона за бившия футболист на Берое и Ботев (Пловдив). 

ЦСКА 1948 4:0 Берое 

1:0 Ангел Бастунов 14'
2:0 Парвиз Умарбаев 25'
3:0 Ивайло Чочев 72'
4:0 Александър Колев 90'

Стартови състави: 

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 19. Фуртадо, 22. Даскалов, 24. Марин, 4. Лясков, 18. Чочев, 39. Умарбаев, 58. Охене, 7. Топузов, 99. Кирилов, 20. Бастунов;

Берое: 1. Караджов, 2. Стоянов, 3. Пиргов, 6. Руи Педро, 7. Мартинс, 8. Юсеин, 10. Тунгара, 11. Траоре, 13. Анисе, 14. Николов, 16. Мечев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация