Надал записа чиста победа срещу Гаске

12:44
Надал записа чиста победа срещу Гаске

Рафаел Надал се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под номер 2 испанец се наложи лесно с 6:0, 6:1, 7:5 срещу Ришар Гаске.

Четирикратният шампион в Ню Йорк спечели 34 поредни сета срещу френския тенисист, а сега се нуждаеше от повече от два часа, за да елинимира противника си.     

Гаске постигна само един пробив за целия двубой, но това се случи едва в третата част, когато Надал спечели при първия си мачбол.

Испанецът, който е с общо 30 победи в кариерата си в нощните мачове на "Артър Аш Стейдиъм", няма проблеми с носа си, въпреки че се удари неволно с ракетата си в предишния си двубой от турнира. 

Рафаел Надал ще се изправи срещу представителя на домакините Франсес Тиафо, отстранил Диего Шварцман от Аржентина след след 7:6 (7), 6:4, 6:4. 

Надал има победи в двете си срещи с американеца, който е първият представител на своята страна, класирал се за четвъртия кръг на Ю Ес Оупън в три поредни сезона през последното десетилетие. 

Карлос Алкарас също продължава напред в последния за годината турнир от Големия шлем, след като се наложи с 6:3, 6:3, 6:3 срещу Дженсън Бруксби.

18-годишният испанец изоставаше с 0:3 в третия сет, но спечели шест последователни гейма, за да затвърди успеха срещу представителя на домакините.

Алкарас стана най-младият тенисист, класирал се за четвърти кръг в две поредни издания на Откритото първенство на САЩ след Пийт Сампрас, направил това през 1989 и 1990 година. 

През миналия сезон 21-годишният Дженсън Бруксби достигна до четвъртия кръг на Флашинг Медоус, където загуби срещу Новак Джокович в четири сета. 

Следващият противник на Алкарас е шампионът от 2014 година Марин Чилич. поставеният под номер 15 хърватин отстрани британеца Даниел Евънс след 7:6 (11), 6:7 (3), 6:2, 7:5.    

Андрей Рубльов победи драматично с 6:4, 2:6, 6:7 (3), 6:4, 7:6 (7) Данис Шаповалов (Канада). Поставеният под номер 9 руснак записа само 38 печеливши удара и 9 аса и се нуждаеше от пет мачбола, за да направи обрат в двубоя, продължил повече от четири часа.

Рубльов, който достигна до четвъртфиналите в Ню Йорк през 2017 и 2020 година, ще срещне Камерън Нори. Британецът, номер 7 в схемата, се наложи със 7:5, 6:4, 6:1 срещу датчанина Холгер Руне. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация