Тухел: Познавам Оба като много концентриран играч и човек с голямо сърце

16:02
Тухел: Познавам Оба като много концентриран играч и човек с голямо сърце

Мениджърът на Челси Томас Тухел ще разчита доста на Обамеянг, тъй като той е единственият изявен нападател в тима. 33-годишният национал на Габон бе привлечен в последния ден от трансферния прозорец. Лондончани дадоха 12 милиона евро на Барселона за бившия капитан на Арсенал.

Обамеянг ще играе с номер 9 на гърба си. Преди него мнозина не успяха да се докажат с този номер на "Стамфорд Бридж", а това включва Ромелу Лукаку, Тами Ейбрахам, Гонсало Игуаин и Алваро Мората. Но Тухел вярва, че новият му нападател е готов за предизвикателството: "Оба не се страхува от миналото и какво значение има един номер. Той е готов да се бори, за да напише собствена история. Изборът на номер 8 показва, че е достатъчно смел".

"Оба винаги се е радвал да се бори за нещо и да приема предизвикателства. Колкото повече предизвикателства има, толкова по-добре. Ако иска да се справи с проклятието на девятката или иска да покаже на някои хора в Лондон, че е по-добър, отколкото го смятат, толкова по-добре. Защото той е готов за това и е щастлив. Познавам го като много концентриран играч и човек с голямо сърце", допълни Тухел.

Обамеянг ще пропусне лондонското дерби с Уест Хам утре, тъй като е със счупена челюст, но може да поднови тренировки следващата седмица. Тухел поясни, че се надява, че специална маска ще му позволи да е на терена скоро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация