Инфарктна победа за Ливърпул срещу Нюкасъл (видео)

00:23
Инфарктна победа за Ливърпул срещу Нюкасъл (видео)

Ливърпул постигна втора поредна победа в Премиър лийг, след като по драматичен начин надделя с 2:1 над Нюкасъл на "Анфийлд" в двубой от петия кръг. След като преди няколко дни мърсисайдци постигнаха първа такава след рекордното 9:0 срещу Борнемут, днес мърсисайдци изпитаха сериозни трудности срещу "свраките", които до момента нямаха загуба. Рекордното ново попълнение на "свраките" Александър Исак откри резултата в 38-ата минута. След това мърсисайдци натиснаха и изравниха чрез Роберто Фирмино в 61-вата. В осмата минута на добавеното време Фабио Карвальо донесе победата на отбора на Ливърпул, който вече има осем точки.   

Юрген Клоп заложи на абсолютно същия състав, който започна и при рекордната победа с 9:0 над Борнемут. Това означаваше, че Джо Гомес запази мястото си в центъра на защитата, въпреки че вече Жоел Матип бе възстановен и седна на пейката, където бе и Къртис Джоунс, който също се завърна след травма. Салах, Фирмино и Диас действаха в атака. 

Новото 70-милионно попълнение на Нюкасъл Александър Исак излезе като титуляр за своя дебют в Премиър лийг. Райън Фрейзър, Джамал Ласелс и Мат Таргет също стартираха. Сен-Максимен обаче пропусна двубоя.

Двубоят на "Анфийлд" бе доста открит и отворен от самото начало. Домакините се опитваха да бъдат агресивни, но Нюкасъл в никакъв случай не се бе затворил в глуха защита и търсеше възможности за атаки. Чистите положения обаче отсъстваха в първия половин час. Първата чудесна възможност бе в 34-тата минута, когато Роберто Фирмино много добре изведе с подаване по земя Луис Диас, който си пое добре и чукна топката покрай Поуп, но след това ъгълът стана малък и той не успя да я насочи във вратата, пращайки я над напречната греда. 

Четири минути след това Нюкасъл откри резултата. Александър-Арнолд сгреши едно подаване, след което гостите разиграха, а и Робъртсън не успя добре да пресече подаване на Трипиър. Топката стигна до Лонгстаф, който с перфектен пас изведе Исак в наказателното поле. Шведът си пое добре и с мощен шут прати топката под напречната греда.

След това попадение Ливърпул наложи много сериозен натиск, но така и не успя да стигне до изравнително попадение до почивката.

В 54-тата минута Исак за втори път прати топката във вратата на Алисон, но попадението правилно бе отменено заради засада на шведа, който въпреки това отново завърши много хладнокръвно. Едва в 60-ата минута Ливърпул нанесе първия си точен удар. Отправи го Харви Елиът. Секунди след това Ливърпул изравни резултата. Именно Елиът намери добре Салах отдясно. Египтянинът чудесно върна към Фирмино, който стреля от движение и прати топката в далечния ъгъл за 1:1. Ливърпул натисна, а Нюкасъл се прибра, както бе и в края на първата част. В 80-ата минута Поуп спаси с една ръка много мощен шут на Диас от 20 метра.

Минималното добавено време бе от пет минути, но заради накъсване на играта, то бе удължено. В 98-ата един корнер пред вратата на гостите доведе до сериозно разбъркване. Гомес игра с глава, след което Салах не успя да нанесе удар, но бранителите на Нюкасъл не успяха да изчистят. Карвальо бе най-съобразителен и със страхотен удар от въздуха прати топката под напречната греда, с което донесе победата на Ливърпул. След попадението се получи напрежение между хора от скамейките на двата клуба, но не се стигна до нищо сериозно. Това бе и всичко в този емоционален мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация