Стопроцентов Арсенал и след петия кръг (видео)

00:05
Стопроцентов Арсенал и след петия кръг (видео)

Арсенал постигна петата си поредна победа от началото на новия сезон, след като надделя с 2:1 над Астън Вила на "Емиратс" в двубой от петия кръг на Премиър лийг. След куп пропуски и великолепни спасявания на бившия играч на "артилеристите" Емилиано Мартинес домакините все пак взеха аванс с поредното попадение на Габриел Жезус. Дъглас Луис изненада лондончани с гол директно от корнер в 74-тата минута, но само три след това Габриел Мартинели донесе победата на Арсенал и остави отбора си със стопроцентов актив. За Астън Вила това е четвърта загуба в първите пет кръга.

Микел Артета бе направил само една промяна от състава, който започна срещу Уест Хам. Контузеният Мохамед Елнени бе заменен от Самби Локонга. Тайрън Мингс се завърна сред титулярите на Астън Вила за сметка на бившия играч на Арсенал Калъм Чембърс. Дъглас Луис, Филипе Коутиньо и Дани Ингс бяха сред резервите на бирмингамци.

Арсенал имаше много сериозно предимство преди почивката. Още в седмата минута домакините претендираха за дузпа заради това, че Конса издърпа Сака за фланелката. След това имаше и контакт с Мингс, след който талантът на домакините падна. Положението мина проверката на ВАР, но остана без последствия. Три минути след това Мартинес спаси опасен удар на Жезус. Последваха две много добри ситуации, които се откриха пред Габриел. В първия случай топката не намери за малко целта, а във втория отново стражът на Вила спаси. Мартинес продължаваше да върши добра работа и отрази изстрел и на Жезус. В 23-тата минута Сака направи огромен пропуск, след като не успя на далечната греда да засече добре центриране на Мартинели и да прати топката в опразнения ъгъл на вратата.

В 29-ата минута Жесус най-сетне даде заслужен аванс на домакините. Центриране на Мартинели рикошира щастливо и се насочи към вратата. Мартинес изби, но на пътя на бившия нападател на Манчестър Сити, който отблизо направи 1:0 с трети си гол от началото на сезона. 

Едва две минути преди края и Рамсдейл трябваше да се намесва след опасен удар на Буендия. В последната минута отново имаше страхотно разбъркване пред вратата на гостите, но Сака и Тиърни се разминаха с попадението. В добавеното време Мартинес направи поредното си топ спасяване през тази първа част след удар на Мартинели.

В 55-ата минута аржентинецът спря и хубав изстрел на Йодегор.

В 73-тата Рамсдейл също се намеси блестящо, отказвайки Бейли. При последвалия корнер Дългас Луис, който се появи в игра точно преди това, изравни резултата директно от ъгловия удар. Попадението мина проверката на ВАР за евентуално нарушение на Камара срещу Рамсдейл, но бе зачетено.

Арсенал отговори веднага и само две минути след това отново бе напред, след като Мартинели засече по най-добрия начин центриране на Сака към далечната греда. Този път Мартинес можеше да се намеси далеч по-добре, но не успя да го направи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация