Станимир Стоилов: Шоу без Левски няма

22:20
Станимир Стоилов: Шоу без Левски няма

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите, където сподели състоянието на отбора и очакванията си преди двубоя за Суперкупата срещу Лудогорец. Мъри призна, че се надява да не се стига до дузпи, а крайният резултат да се реши през редовните 90 минути. Той призна, че иска да види раздаване от своите футболисти и говори за печалбата от билети, които ще постъпят в клуба. Утре двата тима се изправят един срещу друг на Националния стадион “Васил Левски”, а срещата стартира в 20:00 часа. 

“Засега всички върви горе-долу нормално, с изключение на Ноа, всички други могат да вземат участие. Това е един добър мач, в който българският футбол може да види футболен спектакъл. Предната година имахме 4 сблъсака, които бяха емоционални, динамични. Двата отбора показаха, че могат да играят добър футбол. Утре е ден, в който можем да покажем добра игра и да добавим трофей. Наясно сме със силата на нашия противник, но за мен е по-важно как ще играе нашият тим.

Двата отбора спечелиха каквото трябваше през миналия сезон. Това е венец на футболния спектакъл. Отборът, който има да печели, е Левски, защото Лудогорец има много трофеи през последните години.

Ноа се превърна в основен играч в нашия отбор, взима участие във всички мачове. Винаги е играл стабилно, но с оглед на липсата му, мисля, че и другите могат да поемат тази отговорност. Не е приятно, когато отсъства такъв играч, но другите също трябва да поемат такава отговорност. Имаме и други футболисти, които могат да играят в схема с трима защитници.

В българския футбол трудно някой може да изненада в голямо количество някого. Познаваме се добре всички отбори, клубове и треньори. Не виждам чак толкова голяма изненада. Търсихме в предните мачове срещу Лудогорец някакъв начин, по който да спечелим срещата. Успехът беше променлив, не беше еднозначен. Не може да се каже, че някой е изненадал с нещо другия. Като завърши мача, тогава ще даваме оценки. Важно е как ще играем утре на терена и ние, и Лудогорец. Имаме претенции да сме водещия отбор в България и ние. В такъв сблъсък трябва да преобладава футболната битка и феърплеят.

Смятам, че дузпите се оказаха не много силна наша страна. Доста наказателни удари пропуснахме. Не смятам да отделяме специално внимание на тях по време на тренировка. Трябва да започнем да подобряваме добре, защото, като се огледам, няма кой да изпълнява дузпи в нашия тим. Когато си по-силният отбор, ти се появявт по-често възможности да биеш дузпи. Дано не се стигне до там, защото смятам, че не ни е силната страна това.

Изобилстват играчи от изключително високо ниво в Лудогорец, иска ми се винаги да отличаваме българските играчи - Недялков, Десподов, Делев и може би младият им футболист Янков. Но те изобилстват от добри и класни играчи, което е уважание към тяхната работа.

Този двубой е предвиден да се играе преди началото на първенството и тогава не сме в максимално кондиционно състояние и е добре да няма мъка на терена. Беше правилно да няма продължения. Играе се мачът и ще видим, ако се стигне до дузпи. Трябва повече психика и увереност, те имат по-голяма футболна увереност, защото са печелили много трофеи, а ние само 1 през последните години. Трябва футболистите да печелят битки и трофеи и да губят. Трябва да растат с победите и загубите.

В момента нямам идея кой ще бие дузпа. Ще решавам в хода на мача. Не съм решил кой ще изпълнява. Всеки отбор има свои проблеми, които си решава. Те, ако имат минимални проблеми, ние имаме огромни. Ако можем да видим проблеми в тяхната игра, бихме ги използвали в наша полза.

Задължително е да играем в левскарски стил. В духа, емоцията, в амбицията. Амбицията трябва да е водеща. Всички са достатъчно млади, за да я имат. Присъствието на хората задължава да играем на максимум. Какво ще се получи вече никой не може да каже. Не искам да играем само на желание и емоция, а трябва да има и футболна мисъл, за да сме конкурентноспособни.

Разговарях със Сонко в моя си тон. Не съм от най-желаните хора след червен картон да се разговаря с мен. Той даде възможност на съдията да да го изгони, затова той ще бъде наказан и глобен. Получихме извинение от него към целия отбор. Не искам да навлизам детайли, тази ситуация трябваше да се гледа повече като футболно естество. Дай Боже така строго съдиите да свирят, тогава българския футбол ще е чист откъм такива ситуации, но да се спазва за всички. Нямам претенции за решението на рефера.

Ситуациите са коренно различни, най-вече финансово говоря. Ясно е, че в нашия клуб се случиха с футболния бизнес. Намериха се доста финансови средства, благодарение на феновете, спонсора, покриха се много задължения. Вече не виждам хора и фирми, към които да не сме коректни. Но е твърде далеко да кажем, че е спасен Левски. Лудогорец нямат такива проблеми и ако съм на тяхно място, ще се гордея, че купувам и продавам скъпо. Всеки трябва да се гордее, че има такива средства. Едни от заслужилите похвали са футболистите. Досега не съм го казвал, но те направиха така, че хората да повярват. Остават душа и сърце и хората си харесват Левски. Те заслужават цялото уважение. Нормално е и те да имат слаби дни. Те създадоха много добра предпоставка за всички нас, да имаме позиции. Те създадоха бизнеспроекта в Левски. Левски може да се гордее, че е един от клубовете, който привлича много финансови средства и сам си оправя проблемите. Голямо постижение е, но е далеч от оправяне на цялата финансова наразбория, която има. Ще има ново събиране и пригрупиране на силите.

Без нас никъде няма футболно шоу. Ако сме се съгласили на 20% печалба от билетите, ще съм недоволен. Шоу без Левски няма. Имаме големи задължения, които са към институциите и започнахме да плащаме. Това дава лъч надежда. Пътят е дълъг, трудно е, сега има постъпления и от евротурнирите. Чак да съм супер позитивен - не. Клубът е в добра линия, но ще е трудна и биткаджийска година.

Нашите футболисти могат да играят срещу всякакъв вид противници. Ние се опитваме да притискаме нашите противници. Ние не сме си променяли кой знае колко стратегията за пресирането. Винаги искаме да държим инициативата. Специално в последните два мача нямах притеснения към високата преса. Лудогорец също имат совята стратегия и всеки ще се опита да я приложи. Ако Лудогорец са по-добри и ни победят, окей, това е футбол, спорт. Най-справедливо ще е, ако мчът се спечели през 90-те минути. И двата отбора имат какво да покажат.

Не се бъркам в работа на други привърженици, но смятам, че легендите трябва да се уважават. Не желая да се занимавам с нашите футболни противници.

Канят ни на шоу, ние пристигаме, трябва да се плаща добре. Ако са 20%, съм недоволен. Ние се радваме всички клубове да печелят и повече от Левски даже. Няма никъде нарушени правила, има договорени правила. Като те канят в цирка, каниш най-добрите артисти. Ние сме там и искаме най-доброто финансиране. Двата клуба играят финал в мач-спектакъл. Не знам защо трябва да се търси някакво напрежение", заяви Мъри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация