Нов успех за Манчестър Юнайтед във Висшата лига

16:29
Нов успех за Манчестър Юнайтед във Висшата лига

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа в Премиър лийг, след като надделя с 1:0 като гост на Саутхямптън в двубой от четвъртия кръг. Така тимът на Ерик тен Хаг отбеляза една изключително успешна седмица, в началото на която „червените дяволи“ надиграха големия си съперник Ливърпул. Двубоят на „Сейнт Мери“ бе доста равностоен, но 20-кратният шампион на Англия спечели трите точки след хубав гол на Бруно Фернандеш в 55-ата минута. С този успех Манчестър Юнайтед се изкачи до шестото място във временното класиране.

Мениджърът на домакините Ралф Хазенхютъл бе направил една промяна в сравнение с мача с Лестър, в който „светците“ постигнаха първата си победа. Че Адамс, който отбеляза четири гола през последната седмица, започна на върха на атаката за сметка на Секу Мара.

Ерик тен Хаг очаквано заложи на същия състав, който в началото на седмицата надигра Ливърпул. Това означаваше, че Хари Магуайър и Кристиано Роналдо отново останаха на пейката. Там бе и новото попълнение Каземиро, който дебютира през второто полувреме. Маркъс Рашфорд отново бе на върха на атаката, а Еланга и Санчо действаха по крилата.

В десетата минута Ериксен изведе Далот отдясно, след което португалецът опита да намери към далечната греда своя сънародник Бруно Фернандеш. Малко не достигна на халфа да засече с глава. Това бе първата добра ситуация. Малко след това Армстронг засече центриране на Елионуси отдясно, но ударът му отиде право в ръцете на Де Хеа.

В 20-ата минута като по чудо „червените дяволи“ не успяха да поведат в резултата. В рамките на секунди трима играчи на гостите не успяха да се разпишат отблизо. Първо Базуну спаси удар на Еланга до гредата, след това Ериксен имаше още по-чиста възможност, но и неговият изстрел бе блокиран, а накрая същото се случи и с Фернандеш.

В 31-вата минута и Саутхямптън пропусна чиста възможност. Уорд-Праус центрира от корнер, Адамс отклони с глава към далечната греда, където Бела-Кочап овладя, макар и трудно, и стреля отблизо. Топката обаче премина над вратата. В 38-ата минута Че Адамс получи извеждащо подаване зад гърба на Лисандро Мартинес, но загуби равновесие и не успя да нанесе добър удар, така че Де Хеа спаси с лекота.

Така след едно доста равностойно първо полувреме двата отбора логично се оттеглиха на почивка при равен резултат. За първи път от февруари месец насам Манчестър Юнайтед пък не изоставаше в резултата на полувремето в гостуване в Премиър лийг.

В 51-вата минута гостите организираха много добра атака, при която Рашфорд намери Еланга, който направи двойно с Фернандеш и влезе в наказателното поле, но точно когато щеше да нанесе удар Бела-Кочап се намеси с блестящ шпагат. Четири минути след това обаче Юнайтед излезе напред в резултата, след като Далот намери Фернандеш около границата на наказателното поле. Халфът с чудесен удар прати топката до гредата, давайки аванс на гостите.

След около час игра „светците“ претендираха за дузпа, след като топката удари на два пъти ръцете на Скот Мактоминей в наказателното поле. Сигнал обаче не последва, а и ВАР не коригира решението на Анди Мадли, въпреки че можеше да се отсъди наказателен удар. В 66-ата минута Давид де Хеа се намеси блестящо след опасен удар с глава на Арибо от няколко метра. Малко след това Кристиано Роналдо замени Джейдън Санчо. 

В 80-ата минута в игра за своя дебют се появи и Каземиро, който замени Еланга. Пет минути преди края Бела-Кочап пропусна втора добра възможност в мача, след като се пребори за топката, премина между двата бранители и стреля, но ударът му отново мина над вратата.

В добавеното време Мара нанесе акробатичен удар със задна ножица, но Далот блокира пред голлинията. В крайна сметка натискът на Саутхямптън не даде резултат и Юнайтед си тръгна с пълния комплект точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация