Лудогорец влезе в групите на Лига Европа след невероятна драма в Литва (видео)

21:54
Лудогорец влезе в групите на Лига Европа след невероятна драма в Литва (видео)

Лудогорец се класира за групите на Лига Европа за шеста поредна година, след като се измъчи в реванша с Жалгирис, завършил при равенство 3:3 след продължения. Литовците наваксаха изоставането си от един гол от първата среща в Разград, печелейки с 3:2 в редовното време, но късна дузпа, реализирана от Оливие Вердон, прати Анте Шимунджа и компания в групите на втория по сила евротурнир.

Срещата започна кошмарно за българския шампион, който изостана в резултата след едва 20 секунди игра. Фабиен Оурега откри за Жалгирис, но само седем минути по-късно Матиас Тисера възстанови паритета. Скоро след това защитата на Лудогорец отново се пропука и от това се възползва Оливер Буф.

След почивката родният тим стигна за втори път до равенство в мача след нов гол на Тисера, но Ренан Оливейра върна преднината на литовците около пет минути по-късно. Така завърши и редовното време, което доведе до продължения във Вилнюс.

Нещата отиваха към изпълнение на дузпи, когато в самия край на вторите допълнителни 15 минути главният съдия отсъди единадесетметров наказателен удар за гостуващия състав, който бе реализиран с лекота от Вердон за крайното 3:3. Така Лудогорец ще играе за шеста поредна година в групите на Лига Европа, като ще разбере съперниците си в груповата фаза утре следобед. За Шимунджа и компания предстои гостуване на Черно море в Първа лига в понеделник, преди „зелените“ да се изправят срещу Левски в спор за Суперкупата на България на 1 септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация