Трудна, но сладка победа за Кузманов в квалификациите на Ю Ес Оупън

11:04
Трудна, но сладка победа за Кузманов в квалификациите на Ю Ес Оупън

Втората ракета на България Димитър Кузманов осъществи волеви обрат, след като изоставаше с един сет, и преодоля Лука Нарди от Италия с 4:6, 7:6(5), 6:4. Така пловдивчанинът отива във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

19-годишният Нарди, който е 173-и в световната ранглиста, поведе в първия сет благодарение на пробив за 4:3.

Кузманов започна втората част с бърза преднина от 3:0, но допусна пробивът да му бъде върнат за 2:3, след което младият италианец взе последващото си подаване и изравни 3:3. След като никой до края на частта не загуби подаването си, се стигна до тайбрек. Там българинът изоставаше с 2:5 след 2:0 в своя полза. Но грабна следващите пет точки и се спаси от отпадане.

В третата част след един разменен ранен пробив балансът на силите се запази до 3:3. И точно тогава Кузманов нанесе своя удар, след като взе подаването на противника, а след това го защити на 30. В последния гейм пак при свой сервис 29-годишният Димитър Кузманов се възползва от втория си мач-пойнт и приключи съперника.

Във втория кръг на квалификациите той ще играе срещу номер 131 в световната ранглиста Лиъм Броуди от Великобритания. Броуди елиминира в три сета Мърфи Касоне (САЩ) с 3:6, 7:6 (3), 6:1 за 2 часа и 26 минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация