Тервел Пулев: Спечелих лесни пари от победата на Усик

16:10
Тервел Пулев: Спечелих лесни пари от победата на Усик

Тервел Пулев сподели своето мнение за снощната битка между Александър Усик и Антъни Джошуа, завършила с победа след съдийско решение за украинеца. В официалната си страница във “Фейсбук” българският боксьор направи кратък анализ за срещата и обърна вниманието на решенията на съдиите, най-вече на това на Глен Фелдман, който даде резултат 115:113 в полза на Джошуа. Пулев е на мнение, че лицензът на американеца трябва да бъде отнет по обективни причини.

“Александър Усик спечели изключителната втора битка срещу Антъни Джошуа след съдийско решение 2:1 гласа и добави пояса на списание „Ринг“ към титлите на WBA, IBF, WBO в тежка категория. Джошуа беше по-добре подготвен тактически спрямо първия мач между него и Усик. Украинецът изпита много повече трудности в сравнение с първия мач. Той преживя тежък девети рунд, но се завърна в типично негов начин в десетия. Джошуа до последно търсеше нокаута и с тежки удари в тялото караше Усик да се прегъва.

Английският съдия Стив Грей даде 115:113 за Усик. Докато американецът Глен Фелдман даде същия резултат за Джошуа - 115:113. За мен на този съдия трябва да му бъде отнет лиценза да съдейства на боксови мачове по обективни причини. Решителната карта беше на украинския съдия 116:112 и беше в полза на Усик.

Преди мача за световните титли в тежка категория от снощи между Усик и AJ, дадох аргументирана прогноза с ясен победител по мое лично мнение. Казах, че Усик ще победи, въпросът е само как?! Дали по точки или с нокаут! Имаше много прогнози в полза на Джошуа дори от хора, които претендират, че разбират от бокс. За лаиците е ясно, че като видят повече мускули и се "хващат на въдицата". Тях изобщо не мисля да ги коментирам, те просто си говорят, а и често ме забавляват с гръмки изказвания.

Но тези, които имат някакви претенции за себе си, че са играли бокс - някога (преди 20 години) или, които са играли само аматьорски/олимпийски бокс и твърдяха, че Джошуа ще нокаутира Усик... и дори си помислиха за миг, че Усик може да бъде победен от човек, като англичанина...изглеждат по-скоро, като част от фен масата, не като хора специалисти.

Преди мача ми се обади близък приятел по телефона с въпрос кой ще победи, че е заложил пет цифрена сума за победа за нокаут на Джошуа. Казах си мнението...поспорихме. Накрая, въпреки, че не играя хазарт дори се обзаложихме за по-дребна сума пари. Много ми е кеф, освен това, че познах, а и че спечелих лесни пари, докато гледах мача”, написа Тервел Пулев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация