Минимална победа за Тотнъм срещу Уулвърхямптън

20:17
Минимална победа за Тотнъм срещу Уулвърхямптън

Тотнъм спечели с минималното 1:0 в домакинството си на Уулвърхямптън в мач от третия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Хари Кейн в 64-ата минута, а за “вълците”, които иначе показаха добро лице и изиграха не лош двубой, остана поредно разочарование. Тимът няма победа в последните си 10 мача в първенството - 7 в края на миналата кампания и първите три двубоя от настоящия сезон. На трибуните пък бе легендата на световния футбол Роналдо, който в момента е собственик на испанския Валядолид.

Двубоят започна с по-активна игра от страна на домакините, но с минаването на времето футболистите на Бруно Лаже успяха да изнесат топката в по-предни позициии и да се настанят по-трайно в средата на терена и да изглеждат по-опасния тим. Най-добрите положения през първата част дойдоха в последните две минути, когато първо новото попълнение Матеус Нунес получи центриране в наказателното поле и стреля с глава, но топката премина покрай вратата на Уго Лорис. В ответната атака пък Хари Кейн успя да достигне една висока топка в пеналтерията, но Жозе Са със сетни усилия успя да избие в корнер. “Вълците” имаха нова не лоша възможност в добавеното време, но отново изстрели от техни играчи преминаха съвсем близо до гредата на вратата им.

Футболистите на Тотнъм започнаха много по-активно втората част на мача и на няколко пъти отправиха опасни изстрели към вратата на гостите. Те бяха съвсем близо до това да открият резултата в 51-ата минута, когато Хари Кейн удари гредата над Жозе Са, но топката отново не попадна в мрежата. Резултатът бе открит именно от Кейн в 65-ата минута, когато той се възползва от добре изпълнен корнер и топка продължена от Перишич, за да забие за 1:0. Това бе историческо 185-о попадение, с което той се превърна в играча с най-много голове за един отбор в Премиър лийг. Веднага след него се нарежда Серхио Агуеро, който е със 184. В следващите минути футболистите на двата тима успяха да осъществят добри атаки на сериозна скорост, но им липсваше точност в последните докосвания около наказателното поле, за да се стигне до нов гол в мача.

С тези три точки поне за няколко часа Тотнъм се изкачи на върха в класирането със 7 точки. От своя страна Уулвс има само 1 след три двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация