Впечатляващ обрат на Вердер с Груев в състава си срещу Борусия Дортмунд

19:39
Впечатляващ обрат на Вердер с Груев в състава си срещу Борусия Дортмунд

Борусия Дортмунд се сгромоляса по невероятен начин при домакинството си на Вердер Бремен от третия кръг на Бундеслигата, след като загуби с 2:3, независимо че до 89-ата водеше с 2:0. Вестфалци бяха взели добра преднина след попадения на Юлиан Брант в добавеното време на първото полувреме и Рафаел Герейро в 77-ата минута. Минута преди изтичането на редовното време обаче Лий Буханан намали, а в продължението Никлас Шмит и резервата Оливър Бърк смълчаха “Сигнал Идуна Парк”. 

Част от този велик успех за гостуващия тим беше и българският национал Илия Груев, който се беше появил като резерва в 81-вата минута, когато Вердер губеше с два гола.

Така прекъсна силната серия на “жълто-черните”, за които това щеше да е десета поредна победа при новия треньор Един Терзич. Успехът пък е първи за “бременските музиканти” след две ремита на старта на сезона.

Вердер определено заслужаваше нещо от този сблъсък, защото създаде повече и по-чисти положения, но дълго време ги пропускаше. Отделно две грешки на вратаря Иржи Павленка позволиха на домакините да дръпнат с две попадения.

Марвин Дукш пропусна на два пъти за Вердер през първата част, а веднъж неточен беше и Йенс Таге.

В третата минута на продължението на първата част, когато всички очакваха финалния сигнал, Брант стреля в близкия на Павленка ъгъл и стражът на Вердер не успя да спаси - 1:0 за Борусия.

В първия четвърт час на второто полувреме новият централен защитник на Дортмунд Нико Шлотербак на два пъти се намеси в последния момент, спасявайки почти сигурни попадения.

Домакините видимо си отдъхнаха чак в 77-ата, когато Герейро изненада Павленка с нов далечен удар - 2:0.

Малко след това на терена се появи Груев, който действаше в средата на терена. Той и неговите съотборници не се бяха предали и в 89-ата се върнаха в битката след точен удар на Буханан за 1:2.

Развръзката обаче предстоеше, като в третата минута на добавеното време Шмид изравни, а в петата Бърк реализира за крайното 3:2 в полза на гостите.

В миналия кръг Оливър Бърк пак вкара по същото време, донасяйки точката срещу Щутгарт за крайното 2:2.

Мачът на “Сигнал Идуна Парк” днес беше белязан от логистични проблеми. През нощта над града се изляз порой и гарата на Дортмунд беше наводнена, заради което спря да работи. Това остави множество фенове и на двата отбора на по 15 км от стадиона без възможност да стигнат до него чрез някакъв транспорт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация