Ла Лига загуби жалбите си срещу новия контракт на Мбапе

21:20
Ла Лига загуби жалбите си срещу новия контракт на Мбапе

Ла Лига е загубила три от процесуалните производства, които бяха започнати срещу новия контракт на Килиан Мбапе с ПСЖ, съобщава “Радио Монте Карло”. 

Първото от тях бе жалба до френското министерство на спорта, която бе с искане за прекратяване на договора на играча. Второто производство бе до ръководството на френската футболна лига с желание за активиране на финансовия надзор, за да бъде проверено детайлно финансовото състояние на Пари Сен Жермен. Последният ход на Ла Лига бе завеждането на дело в административния съд в Париж, изисквайки спиране от страна на френската лига на договора на играча на база на финансови нарушения, но нито един от тези ходове не е довел до положителен резултата. 

От своя страна източници, близки до ПСЖ, заявяват пред “Радио Монте Карло”, че “отказват да коментират изблици на адвокати, които си правят маркетинг в “Туйтър”. Единствената оставаща за Ла Лига процедура е Европейската комисия да се намеси и да уеднакви футболните финансови разпоредби във всички европейски страни. Тя трябва да има окончателен резултат през януари или февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация