"Манчестър Юнайтед се превърна в гробище за футболисти"

11:49
"Манчестър Юнайтед се превърна в гробище за футболисти"

Именитият бивш футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил е крайно разочарован от случващото се в любимия му клуб. Тимът от “Олд Трафорд” стартира сезона в Премиър лийг с две загуби и играе много слабо. Някогашният национал на Англия смята, че цялостната трансферна стратегия в клуба е объркана след напускането на Алекс Фъргюсън през 2013 г.

Манчестър Юнайтед се превърна в гробище за футболисти”, заяви Невил в студиото на “Скай Спортс”.

“Тимът рискува този сезон да завърши във втората половина, ако не се заеме да реши големите си проблеми”, смята той.

Един от казусите е свързан с атаката и Кристиано Роналдо. “Проблемът в Юнайтед сега е, че ако загубят CR7, няма да им остане нищо по отношение на човек, който да бележи голове. И наистина мисля, че ако не привлекат нови играчи, или пък подпишат със слаби такива и в същото време Роналдо се махне, то тимът ще финишира назад в класирането. Това е отбор за втората половина от таблицата”, притеснява се Невил, който изкара цялата си кариера в Юнайтед.

“Един от проблемите на Манчестър Юн през изминалото десетилетие е смяната на треньори и стратегии за развитие, както и това, че на мениджърите им се даваше правото да управляват трансферната политика - продължи Гари Невил. - Само 4-5% от взетите футболисти през този период се оказаха добри попълнения. 75% се превърнаха в провали, а останалите 20% са нито едното, нито другото.”

“От гледна точка на входящите трансфери става дума за някакъв ужас. Обикновено самите играчи биваха обвинявани. Аз много се вълнувах при закупуването на някои от тях - особено миналата година с Варан, Санчо и Роналдо. Когато пък взехме Анхел Ди Мария, всички си казвахме “уау”. После обаче клубът се оказа гробище за такива футболисти”, завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация