Еньо Кръстовчев: \"Б\" група?! Стига глупости, мястото на Левски е в челото

11:10
Еньо Кръстовчев: \"Б\" група?! Стига глупости, мястото на Левски е в челото
Нападателят на Левски Еньо Кръстовчев се превърна в герой за "сините". Той прекрати вчера черната серия от 8 мача без победа. Таранът се разписа за 3:2 над Спортист Своге, а с играта си показа, че трябва да играе като титуляр за сметка на Георги Христов. Нападателят, който е преследван от постоянни контузии, отговори на въпросите на "Меридиан Мач" след мача в Своге. Ето какво каза той:

- Еньо, вкарахте победното попадение в мача. Чувствате ли се герой?

- Радвам се най-много, че спечелихме. Няма значение кой е вкарал, щом победата е при нас. Важното е, че победихме. Дано да продължаваме така и занапред.

- Футболистите в съблекалнята благодариха ли ви за това попадение?

- А, те няма за какво да ми благодарят толкова. Няма значение кой вкарва головете, важното е да спечелим. Ако не бях аз, можеше друг да вкара. Пък в крайна сметка това ми е работата - да вкарвам голове. Просто така се случи, че вкарах аз.

- Доста време страдахте от контузия и имахте проблеми. Надявате ли се това да спре?


- Нека да не говорим повече за тези контузии. Не искам да чувам тази дума. Бях контузен, но вече съм добре. Както знаете бях скъсал предна кръстна връзка, но сега се чувствам добре.

- Публиката на Левски има изключително мнение за вас, въпреки че играете малко. Как се чувствате, когато ви скандират името?

- Много се радвам и благодаря на публиката, че се отнася така към мен и харесва играта ми. Всеки футболист се радва, когато агитката го подкрепя във всеки мач. Но феновете на Левски не подкрепят само мен, те подкрепят всички останали футболисти в отбора.Феновете ни помогнаха изключително много в трудните моменти, които преживяхме в последно време. Така беше и днес в мача срещу Спортист, когато не спираха да викат за Левски.

- Не сте ли на мнение, че е време вече да се утвърдите в първия отбор, вместо пак да ви връщат в дубъла?

- Нормално е да искам да съм в първия отбор. Досега имах толкова мачове в дубъла, защото се възстановявах от контузия и ми беше нужна практика. Сега треньорът ще прецени дали има нужда от мене и дали ще остана в първия отбор.

- Как ще отпразнувате победния гол?

- Е, как? Прибирам се вкъщи и ще почивам. Няма къде да ходя да празнувам. Ще се готвя за следващия мач.

- Нормално ли е толкова да се мъчите с отбор като Спортист?

- Разбира се, че не е нормално, но така се разви мачът, че ни поведоха твърде рано. Мачът не ни тръгна. Радващото е, че успяхме да обърнем резултата и в крайна сметка да се поздравим с победата. Сами си направихме мача труден. Важното е, че победихме.

- Нормално ли е Левски да играе едва ли не дерби за оставане в "А" група срещу Спортист?

- Е, стига глупости. Това са несериозни неща. Намираме се в тежък момент, но всички знаят, че мястото на Левски е в челото.

- Публиката на домакините скандираше "Б" група в началото на мача.

- Те могат да скандират каквото си искат. Това си е тяхно право.

- Всички казват, че Левски има проблем в атаката. На какво се дължи това?

- Нямаме шанс пред гола. Правим всичко каквото трябва, но като стигнем до завършващата фаза все нещо ни липсва. Така беше дори в мача срещу Спортист, когато през първото полувреме изпуснахме да отбележим от чисти положения.

- Нужни ли са нови нападатели в Левски?

- Това е въпрос, който трябва да реши ръководството. Не мога да коментирам дали ни трябват нови футболисти. Все пак смятам, че в отбор като Левски е нормално да има достатъчно добри играчи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
27.10.2009 08:14

Чорбета ,пишете си във Вашия форум!Уважавай противника задате уважават и теб.Като неВи харесват изказванията на ношите играчи,неги четете ,задане цапате впоследствие форума. *wink*